Kilpailuviikko huipentui Joutsenmerkki-talon hopeaan

Tällä viikolla jaettiin Asuntomarkkinoiden innovaatiokilpailun ja ravintola-alan PRO-palkinnot. NCC:n VAVille rakentama Joutsenmerkki-talo tuli innovaatiokilpailussa upeasti hopealle.

Asuntomarkkinat järjesti yhdeksännen kerran innovaatiokilpailun, jossa palkittiin paras ilmastoinnovaatio. Kilpailun voittaja, Leanheat, palkittiin tekoälyä hyödyntävästä kiinteistön ylläpidon järjestelmästä.

Kilpailun raati valitsi aiemmin kolme ehdokasta finaaliin ja esiteltäviksi Asuntomarkkinat2019-tapahtumassa 29.1.2019, jossa voittaja palkittiin tapahtumassa annettujen äänien perusteella. Leanheatin lisäksi finaalissa olivat Joutsenmerkki-talo Vantaalla ja Bionova Oy:n kehittämä ohjelmisto, jolla voidaan tehdä nopeasti rakennushankkeiden ja -tuotteiden elinkaariarviointi.

Ilmastonmuutoksen hillintää

Tämän vuoden kilpailussa painotettiin erityisesti ilmastonmuutoksen hillintään ja torjuntaan sekä siihen sopeutumiseen tähtääviä ratkaisuja ja palveluita. Rakennukset ja rakentaminen kuluttavat noin 50 % maailman luonnonresursseista ja vastaavat 40 %:sta kaikesta energiankulutuksesta ja päästöistä. Tällä alueella on siis paljon mahdollisuuksia ja tapoja hillitä ilmastonmuutosta. Kilpailussa etsittiin tuotetta, prosessia, ratkaisua tai palvelua, jolla voidaan vähentää haitallisia päästöjä ja pienentää hiilijalanjälkeä merkittävällä tavalla.

Asuntomarkkinoiden innovaatiokilpailun järjestävät Business Finland, ympäristöministeriö ja KIRA-digi-hanke sekä Suomen Asuntotietokeskus.

Antell PRO-kilpailun finaalissa

Turussa sijaitseva Joutsenmerkitty Antell-ravintola IF oli ehdokkaana PRO-kilpailun finaalin Vastuullisuus-sarjassa. Ravintola-alan ammattilaisten kilpailun tarkoituksena on nostaa alan arvostusta ja houkutella uusia työntekijöitä. Ajankohtaisen Vastuullisuus-sarjan voitto meni Tampereelle, kun Tampere-talon keittiöpäällikkö Juhana Paturi pokkasi PRO-palkinnon.