Kiilto tähtää alansa ympäristöjohtajuuteen Joutsenmerkin avulla

Joutsenmerkityt tuotteet ovat tärkeä osa Kiillon tavoitetta olla alansa ympäristöjohtaja. Nyt yritys lanseeraa Suomen ensimmäisen Joutsenmerkityn probioottisen puhdistusaineen.

Kiillolla on laaja valikoima puhdistusaineita. Niistä useimmista löytyy myös kunnianhimoisesta ympäristötyöstä kertova Joutsenmerkki. Pitkä yhteistyö Kiillon ja Joutsenmerkin välillä on tuonut markkinoille kymmenittäin Joutsenmerkittyjä siivoustuotteita niin kuluttajille kuin ammattilaisillekin.

Ammattisiivousmarkkinoiden tuorein uutuus on Kiilto Pro Universal Probio, Suomen ensimmäinen Joutsenmerkitty probioottinen yleispuhdistusaine. Päätös Joutsenmerkin hakemisesta tuli heti projektin alkuvaiheessa.

– Halusimme olla edelläkävijöitä, sillä Joutsenmerkittyjä probioottisia yleispuhdistusaineita ei ollut vielä Suomen markkinoilla. Joutsenmerkki tukee myös Kiillon tavoitetta olla ympäristöjohtaja. Samalla haluamme tukea asiakkaidemme ympäristötavoitteita, sillä osa heistä ei harkitsisi tuotetta, jos sillä ei olisi Joutsenmerkkiä, kertoo Kiillon ammattisiivouksen Solution Manager Tiina Laurén.

Probioottinen yleispuhdistusaine osaksi ammattisiivousta

Kiilto Pro Universal Probio on yleispuhdistusaine, joka sisältää probiootteja eli hyödyllisiä mikrobeja, joiden tehtävänä on puhdistaa entistä tehokkaammin sekä samalla pidemmällä aikavälillä syrjäyttää pinnoille kertyviä haitallisia mikrobeja, kuten taudinaiheuttajia. Laurén kertookin tuotteen sopivan erityisesti erilaisille kosketuspinnoille esimerkiksi kouluissa, toimistoissa, päiväkodeissa, hotelleissa, hoivakodeissa ja sairaaloissa.

Kyseessä on myös Suomen ensimmäinen probiootteja hyödyntävä yleispuhdistusaine, jolle on myönnetty Joutsenmerkki. Joutsenmerkki vaatii puhdistusaineelta turvallisuutta ja tehokkuutta. Samaa vaaditaan myös tuotteeseen lisätyiltä probiooteilta.

– Kun pääsee mukaan tämänkaltaiseen Joutsenmerkin hakuprosessiin, se avaa silmiä ihan eri tavalla sen osalta, kuinka tiukat Joutsenmerkin vaatimukset todella ovat. Mutta sitten kun kriteerit on täytetty, on kyllä todella hyvä fiilis, kun tietää, että meistä riippumaton taho on todentanut tuotteen olevan ympäristön kannalta parempi vaihtoehto, Laurén toteaa.

Muutaman vuoden kestänyt tuotekehitys vaati myös tiivistä yhteistyötä Joutsenmerkin ja Kiillon välillä. Laurén kehuu Joutsenmerkin asiantuntijoiden ratkaisukeskeistä otetta osana merkin hakemusprosessia.

– Yhteistyö Joutsenmerkin kanssa oli erittäin hyvää ja rakentavaa sekä ratkaisujen etsiminen esimerkiksi kriteerien todentamiseen oli todella ammattitaitoista.

Kuvituskuva, jossa pöytää pyyhitään uutta yleispuhdistusainetta käyttäen.
Probioottinen yleispuhdistusaine sopii erityisesti erilaisille kosketuspinnoille.

Joutsenmerkki ympäristötavoitteita tukemassa

Myös ammattisiivouksessa ympäristöasiat ovat nousseet keskiöön. Laurén pitää tärkeänä, että Kiilto tukee tätä suuntaa kehittämällä Joutsenmerkittyjä tuotteita, joissa on huomioitu esimerkiksi pakkausten kierrätettävyys ja puhdistusaineen ympäristövaikutukset.

– Joutsenmerkki tukee ympäristötavoitteitamme ja lupaustamme ympäristölle. Se on tunnettu, arvostettu ja puolueeton merkki, joka ottaa ympäristön lisäksi myös käyttäjäturvallisuuden huomioon. On hyvä ymmärtää myös merkin takana olevaa prosessia sekä ympäristöön vaikuttavia valintoja, mitä itse tuotteeseen konkretisoituu aina raaka-ainevalinnoista tuotantoon ja käytöstä sen jälkeiseen aikaan, Laurén sanoo.

Ympäristönäkökohdat ovat olennainen osa Kiillon tuotekehitystä, ja Joutsenmerkittyjen tuotteiden tarjoaminen myös ammattilaisten valikoimiin onkin Kiillolle itsestäänselvyys. Sujuva yhteistyö ja keskusteluyhteys Kiillon tuotekehityksen ja Joutsenmerkin kesken on arvokasta ja auttaa Kiiltoa myös toimijana kulkemaan ympäristöasioissa koko ajan oikeaan suuntaan – ja jopa olemaan edelläkävijä tuomalla alalle jotain täysin uutta, josta uusi Joutsenmerkitty probioottinen yleispuhdistusaine on hyvä esimerkki.

– Koen omankin roolini merkityksellisenä siinä, että pääsen tekemään tällaista työtä ja vaikuttamaan näihin asioihin. Kun ympäristöarvot ohjaavat yrityksen toimintaa, niitä on myös itse helppo toteuttaa, Laurén summaa.

Joutsenmerkityt puhdistusaineet

  • Tiukat rajoitukset ympäristölle vaarallisille kemikaaleille
  • Turvallinen käyttäjälle
  • Puhdistaa tehokkaasti pienellä määrällä ja samalla riittoisuus auttaa säästämään rajallisia resursseja
  • Pakkausvaatimukset tukevat kiertotaloutta mm. materiaalivalintojen kautta

Kuvat: Kiilto