Gigantti tuo markkinoille Joutsenmerkityt Epoq-keittiöt. Kuva: Gigantti/Elkjop

Kestävä, kaunis ja käytännöllinen: Joutsenmerkitty Epoq-keittiö

Gigantti tuo markkinoille Joutsenmerkityn Epoq-keittiön. Ympäristömerkityistä kaapeista, ovista ja työtasoista suunniteltu keittiökokonaisuus on paitsi näyttävä ja käytännöllinen, myös ympäristön kannalta kestävä.

Yhä useampi keittiösisustaja pohtii myös ympäristönäkökulmia tuotteita valitessaan. Silti moni kokee vieläkin, että kestävien valintojen tekeminen on vaikeaa joko tuotteiden kalleuden tai epäkäytännöllisyyden takia.

– Haluamme Epoq-keittiössä auttaa luomaan kestävämmän keittiön budjetista, tarpeista tai elämäntyylistä riippumatta. Gigantista pääsee hankkimaan pohjoismaisten markkinoiden suurimman määrän yksittäisiä ympäristömerkittyjä keittiötuotteita, mutta työmme jatkuu edelleen, jotta saamme koko valikoimamme ympäristömerkityksi, myyntipäällikkö Antti Pakarinen Gigantista kertoo.

Ympäristömerkittyjen keittiökaappien lisäksi Epoq tarjoaa nyt Joutsenmerkittyjä ovia 20 värissä, suosituimmassa Trend-mallistossaan. Merkki on myönnetty myös 76:lle Epoq-keittiöiden työtasolle. Keittiöiden takuuaika on jopa 35 vuotta.

Gigantin Epoq-keittiömallistossa on runsaasti Joutsenmerkittyjä vaihtoehtoja. Kuva: Gigantti / Epoq

Joutsenmerkki – ilmastoviisaiden valintojen tukena

Esimerkiksi Norjan Ympäristömerkinnän toteuttamassa kyselyssä 81 prosenttia vastaajista kertoi haluavansa tehdä ympäristölle parempia valintoja. Yhtä monen mielestä oli kuitenkin hankalaa tunnistaa, millaisia paremmat valinnat olisivat.

Monille arjen käyttötavaroista, paperituotteista ja esimerkiksi pesuaineista hyvin tuttu Joutsenmerkki voi auttaa myös keittiön suunnittelussa. Joutsenmerkityn keittiön materiaalit, tuotanto ja laatu täyttävät tiukat ympäristövaatimukset.

– Epoq-keittiöiden myötä Joutsenmerkki laajenee uusille osa-alueille suomalaisten kodeissa. Merkin perusajatuksena on ohjata kulutusta kestävämpään suuntaan laatimalla kriteerejä, joihin vain markkinoiden parhaat tuotteet yltävät. Tähän päästään esimerkiksi kierrätykseen, uusiutuviin raaka-aineisiin, tuotannon päästöihin, tuotteiden laatuun ja kemikaaleihin liittyvillä vaatimuksilla. Näin syntyy tuote, joka on sekä ympäristön ja ilmaston että kodin sisäilman kannalta hyvä valinta, taustoittaa Joutsenmerkkiä hallinnoivan Ympäristömerkintä Suomen toimitusjohtaja Riikka Holopainen.

Gigantti juhlistaa Joutsenmerkittyä tuoteperhettään keittiöviikoillaan 28.2.–20.3. Lue lisää Epoq-keittiöiden sivuilta!

Joutsenmerkityt kalusteet ja keittiöt pähkinänkuoressa

  • Suuri osuus uusiutuvia materiaaleja
  • Puupohjaisten levyjen valmistuksen energiankulutusta rajoitettu
  • Jäljitettävät ja suurelta osin sertifioidut puuraaka-aineet
  • Tarkat kemikaalivaatimukset: Joutsenmerkittyihin kalusteisiin ei lisätä esimerkiksi halogenoituja palonestoaineita tai fluorattuja tai antibakteerisia aineita.
  • Tiukat vaatimukset haitallisten aineiden haihtumisesta (mm. formaldehydi ja VOC)
  • Laatu ja turvallisuus testatusti hyvä ja käyttöikä siten pitkä
  • Suunniteltu helposti korjattavaksi, purettavaksi ja kierrätettäväksi
  • Pitkä takuu ja varaosia saatavilla

Keittiökalusteet kuuluvat Joutsenmerkillä huonekalujen ja kalusteiden tuoteryhmään. Kriteereihin voi tutustua tarkemmin täällä.

Gigantin Epoq-keittiömallistossa on runsaasti Joutsenmerkittyjä vaihtoehtoja. Kuva: Gigantti / Epoq