Joutsenmerkki KW Tiptop puhdistusaineet

Kemvit valmiina uuteen hankintalakiin: Joutsenmerkki neljälle tuotteelle

Kemvit Oy on saanut Joutsenmerkin kolmelle ammattikäytön puhdistusaineelle ja yhdelle lattianhoitotuotteelle. Yritys kertoo varautuvansa uuteen hankintalakiin, joka tulee lisäämään ympäristömerkittyjen tuotteiden kysyntää.

10 henkilöä työllistävä Kemvit on sataprosenttisesti suomalaisessa omistuksessa oleva yritys, joka valmistaa KW-tuotemerkillä pesuaineita ammattikeittiöihin, ammattisiivoukseen, teollisuuteen, maatalouteen ja pesuloille. Tuotemerkki KW tulee sanoista Kotimainen Waihtoehto.

– Koulut, päiväkodit, siivous- ja palveluliikkeet ovat isoja asiakkaitamme, toimitusjohtaja Juuso Viherlaakso kertoo.

Aiemmin Kemvitin valikoimissa ei ole ollut Joutsenmerkittyjä tuotteita. Miksi yritys päätti nyt hakea ympäristömerkkiä?

– Näyttää vahvasti siltä, että uusi hankintalaki tulee lisäämään ympäristömerkittyjen tuotteiden kysyntää. Haluamme olla valmiina siihen, Viherlaakso sanoo.

Uusi hankintalaki on tällä hetkellä eduskunnan käsittelyssä ja sen pitäisi tulla voimaan vuoden 2017 alkupuolella. Laki perustuu EU-direktiiviin ja sen tavoitteena on muun muassa korostaa vastuullisten hankintojen merkitystä ja tehdä näiden huomioiminen helpommaksi hankintayksiköille.

Uusi laki antanee hankkijoille mahdollisuuden vaatia tiettyä ympäristömerkkiä vakuudeksi siitä, että hankittavan tuotteen tai palvelun ympäristöominaisuudet täyttyvät.

Uusi ilme

– Myös siivouspalveluliikkeiden kysyntä vaikutti siihen, että halusimme hakea Joutsenmerkkiä. Kun siivotaan esimerkiksi Green Office -toimistoissa, pesuaineiden on oltava ympäristömerkittyjä, Viherlaakso selvittää.

WWF:n Green Office on käytännönläheinen ympäristöjärjestelmä toimistoille. Sen avulla voi pienentää työpaikan ekologista jalanjälkeä sekä vähentää hiilidioksidi- ja kasvihuonekaasupäästöjä. Mukana on 433 toimistoa.

Kemvitissä Joutsenmerkin hakemisesta vastasi kemisti, joka perehtyi kriteereihin ja hakuprosessiin. Nyt harkitaan jo Joutsenmerkin hakemista myös joillekin muillekin tuotteille.

– Joutsenmerkillä haemme huomioarvoa, näkyvyyttä ja tietenkin lisää myyntiä.

Kemvitin tuotteet valmistetaan Kruunupyyssä Alavetelin kylässä, myös Joutsenmerkitty KW Florens -lattianhoitotuote ja puhdistusaineet KW Tiptop, KW Fresh ja KW Special. Tuotteiden ilme on juuri uudistunut, ja ne ovat saaneet kylkeensä upouudet etiketit.

Viherlaakso kertoo, että Pietarsaaren seudulla on sanonta: Här bor kvalitet eli täällä asuu laatu. Tätä myös Kemvit haluaa omalta osaltaan olla viemässä eteenpäin.

Joutsenmerkityt ammattikäytön puhdistusaineet

  • vaikuttavat ympäristöön mahdollisimman vähän, esimerkiksi kemikaaleille on tiukat vaatimukset
  • hajusteiden määrää on rajoitettu
  • ovat tehokkaita