Joutsenmerkityt Lumme-pyykinpesuaineet kartonkipakkauksissa

Joutsenmerkityt Lumme-pyykinpesuaineet nyt entistäkin ekologisemmissa kartonkipakkauksissa

Ympäristötietoisista kodinpuhdistustuotteista tunnettu Lumme tuo ensimmäisenä markkinoille nestemäisen pyykinpesuaineen kartonkipakkauksessa.

Lumme-pyykinpesuaineiden helppokäyttöinen kartonkipakkaus sisältää jopa 90 prosenttia vähemmän muovia kuin tavanomainen pesuainepakkaus. Uusiutuvan pakkauksen päästöt on myös kompensoitu energiatehokkuuteen ja metsitykseen keskittyvillä hankkeilla.

Hiilineutraali kartonkipakkaus on ensimmäinen laatuaan nestemäisissä pyykinpesuaineissa Suomen markkinoilla.

– Kuluttajat ovat huomattavasti aiempaa ympäristötietoisempia ja haluavat vähentää etenkin muovinkulutustaan. Lumme-pussipakkauksiin verrattuna uusi kartonkipakkaus säästää 50 prosenttia muovia, ja tavanomaisiin pesuainepakkauksiin verrattuna 90 prosenttia. Orklalla vastuullisiin pakkausmateriaaleihin panostaminen onkin vastuullisuustyön keskiössä, kertoo Orkla Caren markkinointipäällikkö Annika Lybeck.

Lumme-pesuaineet ja kartonkipakkaus valmistetaan Norjassa Skin tehtaalla, joka saa energiansa täysin uusiutuvista lähteistä. Uuden pakkauksen kehitystyö aloitettiin tehtaalla jo 2019, ja sitä on testattu Norjassa yli 3 000 kuluttajalla.

– Hiilineutraalia kartonkipakkausta pidettiin paitsi vastuullisena myös käyttäjäystävällisenä, sillä purkista on helppo annostella pesuainetta, pakkaus on näppärä säilytettävä ja helppo tyhjentää sekä kierrättää, Lybeck kertoo.

Nestekartonkipakkauksissa ei voida kokonaan luopua muovista, vaan tuotteessa on oltava suljettava korkki ja muovikalvo. Uusissa pakkauksissa muovin lähde on kuitenkin entistä vastuullisempi biomuovi, joka valmistetaan pohjoismaisen puuteollisuuden ylijäämästä. Tyhjä pakkaus voidaan kierrättää juomapakkausten tavoin.

Joutsenmerkittyjen Lumme-pyykinpesuaineiden uudet kartonkipakkaukset. Kuva: Orkla Care

Joutsenmerkityillä pyykinpesuaineilla tiukat ympäristökriteerit

Kaikille Lumme-sarjan nestemäisille pyykinpesuaineille on myönnetty Pohjoismainen ympäristömerkki eli Joutsenmerkki. Myös uusi Lumme-kartonkipakkaus on suunniteltu niin, että se täyttää Joutsenmerkin pesuaineiden pakkauksille asettamat kriteerit.

– Joutsenmerkittyjen pesuaineiden pakkausvaatimukset ovat tiukat. Pakkauksilta edellytetään, että ne on suunniteltu kierrätykseen sopiviksi. Tähän päästään asettamalla materiaaleille ja niiden määrille vaatimuksia sekä suosimalla uusiutuvia raaka-aineita ja kierrätysmateriaalien käyttöä, Joutsenmerkin asiantuntija Mari Åkerberg selventää.

Lumme-tuotteissa ympäristön huomioiminen, vastuullisuus ja kuluttajien tarpeisiin vastaaminen on kaiken ytimessä.

– Haluamme tehdä vastuullisista valinnoista helpompia kehittämällä tuotteitta, joilla saa tehokkaasti puhtaan kodin ympäristö huomioiden. Käytämme vähemmän muovia, pienenämme tuotteidemme hiilijalanjälkeä ja varmistamme tuotteidemme tehon ja ympäristöystävällisyyden kolmannen osapuolen sertifioinneilla, Annika Lybeck sanoo.