Joutsenmerkille reilut työvaatteet Cottoverilta

Eettisesti valmistettujen työvaatteiden maahantuoja GC Sportswear haastaa Cottover-mallistollaan työnantajia panostamaan työvaatteidensa vastuullisuuteen.

Kun Joutsenmerkkiä hallinnoivan Ympäristömerkintä Suomen henkilöstölle päätettiin hankkia Joutsenmerkki-aiheisia työvaatteita, tekstiilien Joutsenmerkki oli luonnollisesti ehdoton vaatimus. Yhtenäisiä vaatteita haluttiin henkilöstön käyttöön, jotta sekä merkki että työntekijät erottuisivat edukseen esimerkiksi erilaisissa tapahtumissa.

– Valitsimme Cottoverin vaatteet, koska meille on tärkeää, että vaatteet ovat ympäristöystävällisiä ja tehty hyvissä työolosuhteissa – ja tietysti siksi, että niillä on Joutsenmerkki, kommentoi Ympäristömerkintä Suomen toimitusjohtaja Riikka Holopainen.

Joutsenmerkille hankituissa t-paidoissa, huppareissa ja pipoissa on satsattu sekä vastuullisuuteen että laatuun.

Tuotteet on valmistettu valvotuissa työoloissa kansainvälisten sopimusten mukaisissa tehtaissa, ja raaka-aineena on käytetty Reilun kaupan sertifioimaa luomupuuvillaa. Vähäpäästöisyyden takeena on tietenkin pohjoismainen Joutsenmerkki. Merkin kriteerit asettavat lainsäädäntöä tiukempia rajoituksia tuotteen päästöille niin ympäristön, kuluttajan että tuotantotyöntekijöidenkin kannalta.

Kestävästi tuotettu, käyttöä kestävä

Cottoverin hankintaprosessi pyrkii vastuullisuuteen mahdollisimman laajalla rintamalla. Riippumattomiin sertifikaatteihin kuten Joutsenmerkkiin satsaamisen lisäksi brändi on mukana monissa alan sisäisissä vastuullisuutta edistävissä hankkeissa.

Joutsenmerkillä ympäristövaikutuksia arvioidaan ennen kaikkea elinkaarinäkökulmasta. Siten myös laatu nähdään vahvana ympäristötekijänä. Laadukkaat, käyttöä kestävät tuotteet vähentävät turhaa kulutusta ja siten ympäristön kuormitusta.

Kaikki tuoteryhmät kattava perusvaatimus on, että Joutsenmerkin saadakseen tuotteen täytyy vastata laadultaan vähintään markkinoilla yleisesti olevia vaihtoehtoja. Ympäristöystävälliset ratkaisut eivät siis saa heikentää tuotteen ominaisuuksia. Lisävaatimuksia asetetaan tuoteryhmittäin, ja tekstiilien tapauksessa Joutsenmerkki sääntelee erikseen mm. tuotteiden värinpitävyyttä ja kutistumista.