Joutsenmerkitty Hilton Helsinki Strand

Hilton Helsinki Strandille Joutsenmerkki

Hilton Helsinki Strand sai Joutsenmerkin, joka kertoo, että hotelli täyttää tiukat ympäristövaatimukset. Henkilökunta on erittäin sitoutunut ympäristötyöhön.

– Monen vuoden järjestelmällinen työ tuottaa nyt tulosta. Henkilökunta on sitoutunutta ja kokee ympäristöasiat tärkeiksi. Myös kumppaneiltamme odotamme vastuullisuutta, muun muassa pesulatoiminnoissa ja pesuaineiden valinnoissa, operatiivinen johtaja Jani Jernström kertoo.

Hilton Helsinki Strand sijaitsee meren äärellä Helsingin Hakaniemessä. Hotellissa on 190 huonetta ja 9 muunneltavaa kokoustilaa.

Hilton Helsinki Strand ottaa ympäristön kokonaisvaltaisesti huomioon. Saadakseen Joutsenmerkin sen on esimerkiksi täytettävä tietyt raja-arvot. Yksi raja-arvoista on energiankulutus.

Joutsenmerkki edellyttää myös, että hotelli pyrkii aktiivisesti vähentämään jätemääriä ja vedenkulutusta. Lisäksi Joutsenmerkityn hotellin ympäristötyöhön kuuluu kemiallisten tuotteiden käytön vähentäminen ja ympäristömerkittyjen tuotteiden lisääminen.

– Seka- ja energiajätteen määrä Hilton Helsinki Strandissa on hyvällä tasolla eli alittaa Joutsenmerkin vaatimuksen reilusti, Joutsenmerkin johtava asiantuntija Harri Hotulainen kertoo.

Ruokahävikki minimissä

Hotellin ravintolassa BROssa ruokahävikin määrä on minimoitu. Ravintolassa tarjotaan paljon lautasannoksia ja luomutuotteita. Myös aamiaisbuffetiin on valittu pienempiä annoksia.

– Pyrimme kierrättämään mahdollisimman paljon ja henkilökuntamme on luonut yhteistyötä esimerkiksi kierrätys- ja hyväntekeväisyysjärjestöjen kanssa, Jernström selvittää.

– Henkilökunnan lisäksi vieraamme ympäri maailmaa ovat entistä enemmän ympäristötietoisia, joten ylpeydellä ja ilolla voimme jatkossa kertoa Joutsenmerkistämme.

Hotellin pääemäntä Kaisa Tervomaa, F&B Manager Jonna Häggblom, markkinointi- ja viestintäpäällikkö Johanna Uimonen, operatiivinen johtaja Jani Jernström, keittiömestari Lasse Andersen