Ensimmäiset Joutsenmerkityt intiimitilanteiden tuotteet markkinoille

Joutsenmerkki on jo lähes 30 vuotta auttanut valitsemaan parempia kemikaalituotteita. Nyt on saatavilla Joutsenmerkittyjä tuotteita myös tilanteisiin, joihin liittyy erityisen hyvää kemiaa. Sinful on saanut Joutsenmerkin Kaerlig-sarjan liukuvoiteille ja hierontaöljylle.

Joutsenmerkin kosmetiikkakriteereiden uusin versio lanseerattiin 2017 ja laajennettiin kattamaan myös intiimitilanteisiin tarkoitetut tuotteet. Nyt markkinoilta löytyy ensimmäiset Joutsenmerkityt liukuvoiteet ja hierontaöljyt.

Intiimitilanteiden tuotteet kuten liukuvoiteet eivät ole velvollisia noudattamaan kosmetiikka-asetusta/lainsäädäntöä, joita esim. shampoon, hammastahnan ja meikkien on noudatettava.

– Joutsenmerkki haluaa helpottaa kuluttajien turvallisia valintoja esimerkiksi tiukoilla kemikaalivaatimuksilla. Tästä syystä on luonnollista, että laajensimme tuoteryhmään, joka ei ole velvollinen noudattamaan kosmetiikkalainsäädäntöä ja jonka tuotteiden sisältöä kuluttajien on vaikea ymmärtää, Joutsenmerkin tuoteryhmäpäällikkö Terhi Uusitalo sanoo.

Ei herkistäviä aineita

Joutsenmerkittyjen intiimituotteiden on oltava tiukkojen ympäristö- ja kemikaalivaatimusten mukaisia. Tämä tarkoittaa, että ne eivät saa sisältää aineita, joilla epäillään olevan hormonaalisia haittavaikutuksia tai jotka ovat herkistäviä.

Ensimmäiset Joutsenmerkityt liukuvoiteet ja hierontaöljyt kuuluvat Kaerlig-sarjaan. Tuotteet valmistetaan Tanskassa ja myydään Sinfulin verkkokaupassa.

– Kaerligin unelma on ollut luoda tuotesarja, joka on luomua, allergiaa aiheuttamaton ja Joutsenmerkitty. Meille on tärkeää, että tuotteissa on huomioitu sekä ympäristö että laatu, kertoo Sinfulin omistaja Mathilde Mackowksi.

Seuraavilla tuotteilla on Joutsenmerkki:

  • Kaerlig vesipohjainen luomuliukuvoide 75 ml
  • Kaerlig luonnonmukainen hierontaöljy 150 ml
  • Kaerlig Luonnonmukainen anaaliliukuvoide 75 ml
  • Kaerlig Luonnonmukainen vaahtoava Intiimisaippua 150 ml.

6 hyvää syytä valita Joutsenmerkitty intiimituote

  • Ei sisällä parabeeneja ja muita aineita, joita EU:ssa epäillään hormonihäiritsijöiksi.
  • Ei sisällä MI:tä ja muita säilöntäaineita, jotka on luokiteltu herkistäviksi.
  • Ei sisällä mikromuoveja.
  • Täyttää tiukat vaatimukset ympäristölle haitallisille kemikaaleille.
  • Pakkaukset ovat suunniteltu niin, että ne vähentävät materiaalien kulutusta ja vähentävät jätettä.
  • Turvallisuusarviointi on tehty, joten tuote on kuluttajille turvallista käyttää.