
Antellin suurin Joutsenmerkitty henkilöstöravintola on nyt Helsingin Vallilassa
OP Ryhmän keskusyhteisön Vallilan Antell-ravintolat ovat saaneet arvostetun Joutsenmerkin. Ravintolassa panostetaan erityisesti luomutuotteiden määrän kasvattamiseen, kertakäyttöisten ja yksittäispakattujen tuotteiden määrän minimoimiseen sekä Joutsenmerkittyihin puhdistusaineisiin.
OP Ryhmän keskusyhteisön Vallilan Antell-ravintoloille on myönnetty Joutsenmerkki. Pääkonttorilla työskentelee päivittäin noin 6 000 ihmistä. Kyseessä on Antellin suurin Joutsenmerkitty henkilöstöravintola, ja vastuullisuus on keskeinen osa sen toimintaa.
Joutsenmerkki myönnetään ravintoloille, jotka täyttävät tiukat ympäristökriteerit, kuten energian ja hiilidioksidipäästöjen vähentämisen, tehokkaan vedenkäytön sekä vastuullisen raaka-ainehankinnan.
– Olemme jo pitkään toteuttaneet laajaa vastuullisuustyötä Vallilan kiinteistössä muun muassa WWF Green Office -toimintamallin mukaisesti. Antell-ravintolamme Joutsenmerkki on meille merkityksellinen. Se on yksi esimerkki sitoutumisestamme keskusyhteisössä käytännön vastuullisuustekoihin, sanoo OP:n Head Of Property and Facility Management Anne Koskela.
Joutsenmerkityiltä ravintoloilta vaaditaan muun muassa vuosittaisten ympäristötavoitteiden laadintaa, seurantaa ja dokumentointia. OP Vallilan Antell-ravintoloissa on panostettu erityisesti päivittäin käytössä olevien luomutuotteiden määrän kasvattamiseen, kertakäyttöisten ja yksittäispakattujen tuotteiden määrän minimoimiseen sekä Joutsenmerkittyjen puhdistusaineiden käyttöön. Kokonsa ansiosta hanke on poikkeuksellinen.
– Tämän kokoluokan Joutsenmerkki-hanke on ensimmäinen laatuaan Suomessa, ja sen merkitys ympäristölle on merkittävä. Kun näin suuri lounasravintolatoimija sitoutuu toimimaan ympäristö edellä, vaikutukset ovat huomattavia, sanoo Joutsenmerkkiä hallinnoivan Ympäristömerkintä Suomen toimitusjohtaja Riikka Holopainen.
Antellilla on nyt neljä Joutsenmerkittyä henkilöstöravintolaa. OP Ryhmän keskusyhteisön Antell-ravintoloiden Joutsenmerkki toimii esimerkkinä siitä, kuinka suuri yritys voi yhdistää vastuullisuuden ja laadukkaan ruokapalvelun kestävällä tavalla.
– On ollut upeaa tehdä yhteistyötä OP:n kanssa ja tuoda Joutsenmerkitty ravintola näin suureen toimintaympäristöön, jossa sen saavuttaminen vaatii myös kiinteistön muiden toimijoiden tukea ja osallistumista yhteisiin ympäristötavoitteisiin. Vallilan Antell-ravintoloissa ympäristövastuullisuus ei näy vain yksittäisinä tekoina, vaan koko toimintamalli on rakennettu kestävän kehityksen mukaisesti, sanoo Antellin ravintolatoimen päällikkö Pauliina Martikainen.