Tikkurila & Joutsenmerkki

Tikkurilalla on laaja valikoima Joutsenmerkittyjä maaleja niin sisä- kuin ulkokäyttöön. Joutsenmerkin avulla osoitetaan maalin olevan laadukas ja ympäristön kannalta turvallisempi valinta.

Perinteikkään Tikkurilan valikoimasta löytyy kymmenittäin Joutsenmerkittyjä tuotteita sekä kodin remontoijan että ammattirakentajan pintakäsittelytarpeisiin. Merkin kriteereissä asetetaan tiukkoja rajoituksia ympäristölle haitallisille aineille. Lisäksi maalilla tulee olla hyvä peittokyky sekä kulutuksenkesto.

Tikkurilan markkinointipäällikkö Susanna Annala kertoo, mitä Joutsenmerkki yritykselle merkitsee.

Miksi olette hakeneet Joutsenmerkkiä?

Kestävä kehitys, vastuullisuus ja ympäristövaikutukset ovat nousseet rakentamisessa keskeiseen rooliin. Vaikka maalien ympäristövaikutus suhteessa rakennuksen tai maalatun materiaalin ympäristövaikutukseen on kokonaisuudessaan suhteellisen pieni, pyrimme systemaattisesti vähentämään haitallisten ja fossiilisten aineiden osuutta maalissamme – suojaavia ominaisuuksia heikentämättä tai pintojen suojaamiseen tarvittavaa maalimäärää lisäämättä – ja kehitämme tuotteita vakiintuneiden standardien ja ohjeiden mukaisesti.

Joutsenmerkityt maalit täyttävät tiukkojen ympäristövaatimusten lisäksi tarkat laatuvaatimukset, jotka kattavat tuotteen koko elinkaaren raaka-aineista tuotteiden valmistamiseen ja käyttöön sekä jätteiden hävittämiseen. Joutsenmerkityn tuotteen laadun pitää olla yhtä hyvä tai parempi kuin sellaisilla tuotteilla, joilla ei ole ympäristömerkkiä ja tämä neuvoo asiakkaitamme valitsemaan ympäristövastuullisempia sekä kestävämpiä maalituotteita.

Joutsenmerkki ilmaisee luotettavasti tuotteen turvallisuuteen ja ympäristövaikutuksiin liittyvät ominaisuudet.

Joutsenmerkki neuvoo asiakkaitamme valitsemaan maaleja, jotka ovat ympäristövastuullisempia sekä täyttävät tiukat ympäristö- ja laatuvaatimukset.

Susanna Annala, markkinointipäällikkö, Tikkurila

Miten Joutsenmerkki auttaa liiketoimintaanne?

Suomessa ympäristösertifikaattien ja -luokitusten käyttö on jopa kaksinkertaistunut rakennusalalla viimeisten viiden vuoden aikana. Tikkurila on ollut kehityksessä vahvasti mukana. Maalimme on palkittu monilla ympäristömerkeillä, jotka helpottavat tuotteiden vastuullisessa valinnassa.

Yksi kestävän rakentamisen tavoitteista on mahdollisimman pitkäikäinen ja terve kiinteistö. Koska rakennuksen purkaminen on aina tyypillisesti kuormittavampaa ympäristölle, on parempi suosia tuotteita ja rakennustapoja, jotka pidentävät kiinteistön ikää. Lainsäädäntö ja ympäristökriteerit kuitenkin muuttuvat jatkuvasti, eikä kriteerien tulkinta ole aina helppoa. Siksi haluammekin auttaa asiakkaitamme parhaamme mukaan.

Joutsenmerkki neuvoo asiakkaitamme valitsemaan maaleja, jotka ovat ympäristövastuullisempia sekä täyttävät tiukat ympäristö- ja laatuvaatimukset. Tikkurilan laadukkaiden tuotteiden, palveluiden ja asiantuntijuuden avulla parannetaan asuntokannan ja infrastruktuurin kestävyyttä sekä luodaan kauniimpia tiloja.