SINI & Joutsenmerkki

SINIn valikoimasta löytyy maailman ensimmäisenä Joutsenmerkittyjä puhdistusainetabletteja. Merkki auttaa yritystä osoittamaan tuotteen korkean laadun sekä viestimään tehdystä ympäristötyöstä.

Sinituote on suomalainen perheyritys, joka on erikoistunut kodinhoito- ja siivoustuotteiden valmistukseen. Yritys tunnetaan erityisesti SINI-brändistään, joka tarjoaa Joutsenmerkittynä uudenlaisia puhdistusainetabletteja, jotka vähentävät kertakäyttöisistä suihkepulloista syntyvää jätettä.

Joutsenmerkki asettaa puhdistusaineen pakkauksen lisäksi kriteerejä erityisesti käytetyille kemikaaleille ja resurssitehokkuudelle.

SINIn tuotepäällikkö Marika Karppinen kertoo, mitä Joutsenmerkki heille merkitsee.

Miksi olette hakeneet Joutsenmerkkiä?

Joutsenmerkki vahvistaa SINI-puhdistusainetablettien ympäristöystävällisyyttä, sillä Joutsenmerkki tarkastelee tuotteiden ympäristövaikutuksia koko elinkaaren ajalta, raaka-aineista tuotantoon, tuotteiden käyttöön ja lopulta kierrätykseen.

Puhdistusaineissa korostuu tietenkin kemikaaliturvallisuus, mutta esimerkiksi kestävästi tuotetuilla uusiutuvilla raaka-aineilla, tuotteen tehokkuudella ja pakkauksille asetetuilla vaatimuksilla säästetään myös arvokkaita luonnonvaroja. Kemikaaliturvallisuus on tärkeä osa Joutsenmerkin kriteerejä ja se on luonnollisesti tärkeää myös meillä Sinituotteella, jossa vastuullisuusasioihin on kokonaisvaltaisesti kiinnitetty erityisen paljon huomiota.

Joutsenmerkki on uskottava tapa viestiä todellisista teoistamme vastuulliseen tuotantoon liittyen.

Marika Karppinen, tuotepäällikkö, Sinituote

Miten Joutsenmerkki auttaa liiketoimintaanne?

Sinituotteen toimintaa on ohjannut alusta alkaen kestävä kehitys ja valmistamme pitkäikäisiä ja kiertotaloutta edistäviä tuotteita kotitalouksien siivoukseen. Joutsenmerkityillä tuotteilla on tiukat laatuvaatimukset, jolloin esimerkiksi SINI puhdistusaineiden puhdistustehon on oltava hyvä kohtuullisella annostelulla, jotta tuote on saanut Joutsenmerkin.

Joutsenmerkki on uskottava tapa viestiä todellisista teoistamme vastuulliseen tuotantoon liittyen. Joutsenmerkin saamisessa on vaativat kriteerit, joten se auttaa tarkastelemaan tuotteen ympäristövaikutuksia monipuolisesti ja kiinnittää huomiota Sinituotteelle tärkeään luonnon kuormittumisen ehkäisyyn.