Lekolar & Joutsenmerkki

Lekolar tarjoaa Joutsenmerkittynä monipuolisen valikoiman lapsille tarkoitettuja tuotteita sekä kalusteita kouluihin ja päiväkoteihin. Lekolarille Joutsenmerkki on strategisesti tärkeä, sillä se auttaa myös heidän asiakasyrityksiään vastuullisuustavoitteiden saavuttamisessa.

Lekolar toteuttaa oppimisympäristöjä kouluille ja päiväkodeille Pohjoismaissa. Yrityksen valikoimasta löytyykin erilaisia leluja, askartelutarvikkeita sekä kalusteita Joutsenmerkittynä.

Merkin kriteereissä painotetaan turvallisuutta niin ympäristön kuin käyttäjän kannalta. Lapsille tarkoitetuissa tuotteissa, kuten askartelutarvikkeissa ja leluissa, turvallisuusvaatimukset ovat erityisen tiukat. Myös tuotteiden laadulle, raaka-aineiden alkuperälle ja pakkausten kierrätettävyydelle on asetettu kriteerejä.

Suomen Lekolarin toimitusjohtaja Taneli Kivistö sekä vastuullisuuspäällikkö Sanna Fredriksson kertovat, mitä Joutsenmerkki yritykselle merkitsee.

Miksi olette hakeneet Joutsenmerkkiä?

Lekolarilla toimimme laajasti koulujen ja päiväkotien kumppanina ja toimitamme tuotteitamme valtaosaan Suomen kouluista ja päiväkodeista. Lasten ja nuorten kasvuympäristön turvallisuus nyt ja tulevaisuudessa onkin tärkeimpiä tehtäviämme. Joutsenmerkityt tuotteet vastaavat tiukkoihin ympäristö- ja vastuullisuusvaatimuksiin ja se auttaa niin meitä kuin asiakkaitammekin varmistumaan siitä, että tuote täyttää tiukat kolmannen osapuolen asettamat kriteerit.

Joutsenmerkin hakeminen on vaativa prosessi ja työ pitkäjänteistä. Olemme kuitenkin panostaneet ympäristömerkittyjen tuotteiden valikoiman jatkuvaan kasvattamiseen. Vahva pohjoismainen asiantuntijaorganisaatiomme ja hyvät suhteet toimittajiimme mahdollistavat prosessin toteutumisen ja olemmekin alamme johtavia ympäristömerkittyjen tuotteiden tarjoajia.

Joutsenmerkki on pohjoismaisten asiakkaidemme luottama merkki ja se tuottaa niin meille kuin asiakkaillemmekin merkittävää lisäarvoa.

Taneli Kivistö, toimitusjohtaja, Lekolar-Printel Oy

Miten Joutsenmerkki auttaa liiketoimintaanne?

Joutsenmerkki on monien suomalaisten tunnistama ja luottama ympäristömerkki. Lekolarille Joutsenmerkityt tuotteet ovat strategisesti tärkeitä, koska ympäristömerkittyjen tuotteiden tuotevalikoimalla autamme asiakkaitamme saavuttamaan omia vastuullisuustavoitteitaan.

Kunnat ovat suurin asiakasryhmämme, ja julkisissa hankinnoissa usein kohtaamme tiukkojakin vastuullisuus- ja ympäristövaatimuksia. Joutsenmerkin kriteerit ovat kokonaisvaltaisia ja tuotetta tarkastellaan monesta eri näkökulmasta. Merkin saaminen ei ole helppoa, mutta se tuottaa hyvää tietoa myös merkkiä hakevalle taholle ja helpottaa asiakkaan valintoja.

Ympäristömerkittyjen tuotteiden valikoiman laajuuden kehittäminen ja myynnin kasvattaminen on yksi strategisista tavoitteistamme. Panostamme vuosittain merkittävästi resursseja ympäristömerkittyjen tuotteiden määrän kasvattamiseen yhteistyössä valmistajaverkostomme kanssa.

Joutsenmerkki on pohjoismaisten asiakkaidemme luottama merkki ja se tuottaa niin meille kuin asiakkaillemmekin merkittävää lisäarvoa.