Antell & Joutsenmerkki

Antell on vuonna 1880 perustettu perheyritys, jonka ravintoloista kolmella on Joutsenmerkki. Merkiltä saatu vahva asiantuntemus täydentää Antellin ympäristöasioiden osaamista.

Antellilla on noin 60 lounas- ja henkilöstöravintolaa ympäri Suomea. Niistä kolmelle on myönnetty kunnianhimoisesta ympäristötyöstä kertova Joutsenmerkki: Antell Akavatalolle Helsingissä, Antell Ainolle Turussa ja Antell Kiillolle Lempäälässä.

Joutsenmerkityissä ravintoloissa tehdään kokonaisvaltaista ympäristötyötä aina veden- ja energiankulutuksen vähentämisestä hävikin minimoimiseen ja kierrätykseen. Lisäksi ravintola tarjoaa luomua ja kestävämpää ruokaa, kuten sertifioitua kalaa, käyttää ympäristömerkittyjä tuotteita sekä kouluttaa työntekijöitä ympäristöasioissa.

Antellin toimitusjohtaja Tomi Lantto kertoo, mitä Joutsenmerkki yritykselle merkitsee.

Miksi olette hakeneet Joutsenmerkkiä?

Halusimme kehittää omaa toimintaamme yhä kestävämmäksi, jotta pystymme saavuttamaan omat vastuullisuustavoitteemme ja tukemaan asiakkaitamme heidän vastuullisuustyössään. Joutsenmerkin kunnianhimoiset kriteerit kirittävät meitä entistä parempiin tuloksiin vastuullisuustyössämme.

Vastuullisuustyö on strategiamme ytimessä ja näkyy käytännön työssämme päivittäin. Joutsenmerkki on yksi maailman vaativimmista ympäristösertifikaateista ja halusimme asettaa riman korkealle ympäristötyömme osalta heti alusta lähtien. Tämä on kannattanut ja olemme oppineet paljon uutta matkan varrella. Suunnittelemmekin hakevamme Joutsenmerkkiä useammalle ravintolallemme.

Joutsenmerkki on yksi maailman vaativimmista ympäristösertifikaateista. Halusimme asettaa riman korkealle ympäristötyömme osalta heti alusta lähtien.

Tomi Lantto, toimitusjohtaja, Antell

Miten Joutsenmerkki auttaa liiketoimintaanne?

Kun toimitaan Joutsenmerkin kriteerien mukaisesti, ravintolan ympäristötyö on suunnitelmallista ja tavoitteellista. Ravintolan vuosittaisten ympäristötavoitteiden asettaminen ja tulosten seuraaminen myös motivoi henkilökuntaamme ja kannustaa heitä jatkamaan päivittäisiä toimenpiteitä ympäristön hyväksi.

Joutsenmerkiltä saamamme vahva asiantuntemus täydentää osaamistamme ympäristöasioiden osalta. Operatiivinen ympäristötyö helpottuu ja tehostuu, kun toimintaa ohjataan yhtenäisten periaatteiden mukaisesti. Ympäristötyö on tärkeää sekä meille että asiakkaillemme. Joutsenmerkki tiivistää yhteistä ympäristötyötä asiakkaidemme kanssa, mikä heijastuu positiivisesti niin asiakaskokemukseen kuin liiketoimintaamme.