Vastuulliset yritykset tekevät ympäristömerkittyä hankintoja

Millaisia hankintoja vastuulliset yritykset tekevät? Ympäristömerkittyjä. Tämä kävi ilmi, kun Ympäristömerkinnän hankintaverkosto kokoontui keskustelemaan siivouspalveluista ja puhdistusaineista.

Kirjoittaja Antti Lehmuskoski on Joutsenmerkin markkinointikoordinaattori.

On kyllä pakko todeta, että Ympäristömerkinnän hankintaverkoston jäseninä on pieni, mutta hieno joukko vastuullisia yrityksiä! Yhdistävä tekijänä niillä on halu minimoida oman yrityksen ympäristövaikutuksia. On myös mahtavaa nähdä kuinka sitoutuneesti yritykset toimivat tämän eteen.

Verkoston viime tapaamisessa selvisi, että lähes kaikilla yrityksillä on toimipaikoissaan joko Joutsenmerkitty siivous tai vähintään ympäristömerkittyjä puhdistusaineita.

Hankintaverkostosta potkua

Joutsenmerkin hankintaverkoston idea on yksinkertainen. Verkosto auttaa ja inspiroi jäseniä vähentämään hankintojen ympäristövaikutuksia suosimalla ympäristömerkittyjä tuotteita ja palveluita. Verkosto keskittyy epäsuoriin hankintoihin. Vaikka epäsuorat hankinnat eivät ole suorassa yhteydessä tuotantoon, niillä on merkittävä ympäristövaikutus.

Veikkaus asettaa hankinnoilleen monipuolisia ympäristövaatimuksia. Veikkauksen tilojen siivoajaksi onkin valikoitunut Joutsenmerkitty siivouspalvelu. Fiblon panostaa vihreisiin hankintoihin ja vastuullisuuteen kaikessa toiminnassaan, myös siivouspalveluissa. Brother Finlandilla on käytössään Joutsenmerkittyjä puhdistusaineita.

Itsekin Joutsenmerkittyjä tuotteita valmistava KiiltoClean käyttää Joutsenmerkittyä siivouspalvelua. KiiltoCleanin osalta kyseessä on vahva arvoketju, sillä KiiltoClean toimittaa puhdistusaineita Joutsenmerkittyä siivousta tarjoavalle Lassila&Tikanojalle.

Kaksi verkoston jäsentä aikoo kilpailuttaa siivouspalvelunsa tänä vuonna. If Vahinkovakuutusyhtiöllä on kilpailutus meneillään juuri nyt. Kilpailutuksessa otetaan huomioon myös ympäristöasiat ja Joutsenmerkki. Myös Motiva Oy aikoo kilpailuttaa siivouspalvelunsa kuluvan vuoden aikana. Motivassa harkitaan siivouspalveluksi myös Joutsenmerkittyä siivouspalvelua, sillä se on helppo tapa tehdä ympäristön kannalta paras valinta.

Esimerkillistä toimintaa ja hyviä valintoja ympäristölle!

Lue lisää hankintaverkostosta