Vahva brändi auttaa menestymään

Rakentamisen hiipuessa myös tulisijamarkkinoilla on ollut hiljaista. Monen alalla toimivan yrityksen liikevaihto on ollut laskussa. Onneksi markkinoilta löytyy päinvastaisiakin poikkeuksia, esimerkiksi Contura. Menestyksen taustalla on vahva brändi – tai itse asiassa useampikin vahva brändi.

Viime vuosina omakotitaloja on rakennettu harvinaisen vähän. Tämä on näkynyt monen alan toimijan liikevaihdossa. Myös energiatehokkaan rakentamisen lisääntyminen on tuonut mukanaan muutoksia. Varaavien takkojen sijaan yhä useampaan uuteen kotiin halutaan kiertoilmatakka. Vaikka alalla on ollut haasteita, Conturan tulisijoilla menee hyvin.

Kasvua vahvan brändin avulla

Contura on Suomen markkinajohtaja kiertoilmatakoissa. Vaikeista ajoista huolimatta Conturan myynti kasvoi myös viime vuonna. Maapäällikkö Janne Kaakisella on selkeä visio tulevaisuudesta.

-Tavoitteenamme on kaksinkertaistaa myynti viidessä vuodessa. Tulemme johtamaan markkinoita esimerkillämme.

Conturan menestyksen taustalla on hyvä ja vahva brändi. Contura lupaa asiakkaalle laatua, toimivuutta, tehokkuutta ja hyvää designia. Tätä asiakkaat myös saavat. Hyvän brändin taustalla on myös se että tuotteiden suunnittelu, valmistus ja testaus tapahtuu Ruotsissa, Euroopan modernimmassa takkatehtaassa.

Joutsenmerkki antaa brändiarvoa ja tunnettuutta

Conturan taustalla on myös toinen vahva ja tunnettu brändi – Joutsenmerkki. Molempien brändien taustalla on samoja asioita: laatu, toimivuus, tehokkuus ja ympäristöystävällisyys. Contura onkin käyttänyt Joutsenmerkin mielikuvaa oman brändin rakentamisen tukena.

-Joutsenmerkki nostaa Conturan brändiarvoa ja tunnettuutta, ilman muuta. Se myös vahvistaa mielikuvaa tuotteistamme.

Mielikuvan lisäksi Joutsenmerkki myös takaa, että Conturan lupaukset laadusta, toimivuudesta ja tehokkuudesta toteutuvat. Joutsenmerkin kriteerit edellyttävät tulisijalta tehokkuutta ja erittäin pieniä päästöjä, mikä pitää todistaa puolueettomalla testillä. Tulisijan ostajalle Joutsenmerkki toimiikin takuumiehenä.

Joutsenmerkki vaatii tulisijalta paljon

Jos Joutsenmerkki antaa tulisijan valmistajalle paljon, niin toisaalta se myös vaatii paljon. Joutsenmerkki asettaa tiukkoja rajoja tulisijoille. Joutsenmerkin päästörajat ovat huomattavasti tiukemmat kuin lainsäädännön vaatimukset. Joutsenmerkillä on esimerkiksi tiukka raja tulisijan hiukkaspäästöille, vaikka laki ei rajoita niitä tällä hetkellä ollenkaan.

Conturalle tiukat rajat eivät ole ongelma, päinvastoin.

-Tuotteemme täyttävät jo nyt ne päästörajat, joista keskustellaan 2020-luvulla voimaan tulevien EU-asetusten kohdalla.

Useimmiten vahvat brändit ovat edelläkävijöitä. Niin ovat myös Contura ja Joutsenmerkki.

Joutsenmerkki asettaa useita tiukkoja vaatimuksia tulisijoille:

  • vähäiset päästöt (hiukkaset, häkä, kokonaishiilivedyt)
  • polton tehokkuus
  • tuotannon ja pintakäsittelyn kemikaalit
  • metallipinnoitteet
  • tuote- ja kuljetuspakkaukset
  • luonnonkiven louhinta
  • asennus-, käyttö ja hoito-ohjeet

Tutustu Conturan takkoihin

Joutsenmerkki on mahtava työkalu liiketoiminnan kehittämiseen. Saat merkistä apua niin tuotesuunnittelun, tuotannon, markkinoinnin, myynnin kuin johtamisen kehittämiseen.