Hotellinjohtaja, testaa hotellisi energiankulutus

Kiinnostaako hotellisi energiankulutus? Aika montaa hotellin johtajaa kiinnostaa. Yhtä moni haluaa hakea kustannussäästöjä vähentämällä kulutusta. Joutsenmerkki auttaa vähentämään energian kulutusta ja saamaan siitä muutakin hyötyä kuin kustannussäästöjä.

Kirjoittaja Antti Lehmuskoski on Joutsenmerkin myyntipäällikkö.

Hotellin pyörittäminen kuluttaa energiaa. Huoneissa, suihkuissa, saunassa ja kokoustiloissa pitää olla lämmintä. Vieraat pitää ruokkia, ilmastoinnin pitää toimia ja valoakin pitää riittää. Energia onkin tyypillisesti yksi hotellin suurimmista kulueristä palkkojen ja vuokran jälkeen.

Moni hotellinjohtaja haluaakin vähentää energian kulutusta. Kustannussäästöjen lisäksi vähäisestä energian kulutuksesta voi saada hyötyä hotellin markkinoinnissa ja myynnissä. Moni asiakas arvostaa vähähiilisyyttä ja ympäristöystävällisyyttä.

Joutsenmerkki auttaa näissä molemmissa tavoitteissa. Joutsenmerkin kriteerit asettavat tiukan enimmäismäärän hotellin energiankulutukselle. Joutsenmerkki on myös tunnettu ja arvostettu merkki, jonka avulla voit saada kokonaan uusia asiakkaita.

Testaa onko hotellisi Joutsenmerkki-kelpoinen! Mikäli hotellisi energiankulutus on rajan alla tai sen lähellä, niin kannattaa lähteä hankkimaan Joutsenmerkkiä. Asiantuntijamme auttavat tekemään tarvittavat muutokset ja saamaan Joutsenmerkin.

Pyydä tunnukset Joutsenmerkin Energy Tooliin ja testaa hotellisi energiankulutus.