Tammikuun merkkituote: Pirkka-tuotteet

Joutsenmerkittyjen Pirkka-tuotteiden määrä – yli 80 tuotetta – on vaikuttava. Asiakas voi valita kaupassa Joutsenmerkittynä esimerkiksi Pirkan wc- ja talouspaperia, tiskiainetta, konetiskiainetta, pyykinpesuainetta, leivinpaperia, servettejä ja kynttilöitä.

Joutsenmerkki helpottaa vastuullisten valintojen tekemistä kiireisessä arjessa. Ostaessaan Joutsenmerkityn Pirkka-tuotteen kuluttaja voi olla varma, että se täyttää tiukat ympäristövaatimukset.

Joutsenmerkin ympäristövaatimukset perustuvat elinkaariajatteluun eli ne huomioivat tuotteiden raaka-aineet, valmistuksen, käytön sekä loppusijoituksen. Lisäksi vaatimuksia asetetaan laadulle, terveydelle ja turvallisuudelle.

Esimerkiksi Joutsenmerkittyjen Pirkka-nenäliinojen ja wc-paperien tuotannossa on tiukat rajat energiankulutukselle ja kaikki käytetyt raaka-aineet on tarkastettu; käytössä on vain ympäristön kannalta parhaita raaka-aineita. Myös ympäristölle vaarallisten kemikaalien käyttöä on tuotannossa rajoitettu.

Joutsenmerkityt Pirkka-pyykinpesuaineet ovat energiatehokkaita ja pesevät puhtaaksi matalassa lämpötilassa. Ne ovat myös riittoisia.

Pirkka-leivinpaperi on fluoriton. Fluoriyhdisteitä käytetään yleisesti leivinpapereissa, jotta ruoka ei tartu kiinni paperiin. Fluoriyhdisteet ovat pysyviä ja helposti kulkeutuvia, ja siksi niitä löytyy jopa napa-alueilta. Ruuan mukana ne päätyvät helposti ihmiseenkin. Niitä epäillään hormonitoimintaa häiritseviksi ja syöpää aiheuttaviksi.

Joutsenmerkityt Pirkka-kynttilät täyttävät nokipäästöille ja kemikaaleille asetetut tiukat vaatimukset.  Joutsenmerkittyjä Pirkka-kynttilöitä ovat Pirkka-kruunukynttilät sekä Pirkka- antiikkikynttilät, joita on punaisia ja valkoisia. Kynttilöiden raaka-aineista yli 90 % on uusiutuvia aineita.