Sijoitusammattilainen Magdalena Lönnroth Ympäristömerkintälautakunnan puheenjohtajaksi

Ympäristöministeriö on nimittänyt Ympäristömerkintälautakunnan uudeksi puheenjohtajaksi Kirkon eläkerahaston vastuullisen sijoittamisen päällikön ja salkunhoitajan Magdalena Lönnrothin.

Ympäristömerkintälautakunta edistää sekä pohjoismaisen ympäristömerkin eli  Joutsenmerkin että EU-ympäristömerkin toimintaa Suomessa.

-Ihmisten aika arjessa on rajallista ja näen, että ympäristömerkit helpottavat ympäristöystävällisten, laadukkaiden ja luotettavien ratkaisujen tekemistä kaupassa. Kohta se on mahdollista myös pankkitiskillä.

Lönnroth viittaa Joutsenmerkittyihin sijoitusrahastoihin, joiden kriteeriehdotus on parhaillaan lausunnolla. Joutsenmerkityt sijoitusrahastot ovat kuluttajien ulottuvilla tämän vuoden aikana.

-Tämä on upea uusi avaus, uusi puheenjohtaja sanoo.

Lönnroth edistää vastuullista sijoittamista päivätyössään Kirkon eläkerahastossa. Hän on myös ollut perustamassa Suomen vastuullisen sijoittamisen yhdistystä Finsifiä.

Uusia tuoteryhmiä

Ympäristömerkintälautakunta ottaa kantaa muun muassa uusien tuoteryhmien valintaan, ympäristömerkkien kriteereihin sekä kriteerien valmisteluun liittyviin keskeisiin ympäristökysymyksiin ja niitä käsitteleviin selvityksiin Suomen osalta. Vuonna 2017 lautakunnan käsittelyyn tulevat muun muassa sijoitusrahastot, korjausrakentaminen ja lastentarvikkeet.

Lönnroth uskoo, että uusien ympäristömerkittyjen tuoteryhmien määrä lisääntyy tulevaisuudessa.

Suomen Ympäristömerkintälautakunnan työssä on mukana niin kaupan, kuluttaja-, ympäristö- ja ammattijärjestöjen kuin viranomaistahojen edustajia.

Ympäristömerkintälautakunnan jäsenet:

  • Eeva-Liisa Koltta-Sarkanen, työ- ja elinkeinoministeriö
  • Taina Nikula, ympäristöministeriö
  • Ari Nissinen, Suomen ympäristökeskus
  • Terhi Salminen, Kaupan liitto
  • Sampo Seppänen, Suomen Yrittäjät
  • Mia Suominen, Palvelualojen ammattiliitto PAM ry
  • Jenni Vainioranta,  Kuluttajaliitto-Konsumentförbundet fr.
  • Pekka Vuorinen, Elinkeinoelämän keskusliitto EK

Ympäristömerkinnän asiantuntija Kirsi Auranmaa ja kriteeripäällikkö Karin Bergbom ovat lautakunnan pysyviä asiantuntijoita.