Scandic Julia -hotellille uusittujen kriteerien mukainen Joutsenmerkki

Scandic Julia on ensimmäinen Scandicin hotelleista, joka on saanut uusien kriteerien mukaisen Joutsenmerkin. Joutsenmerkki osoittaa, että hotelli täyttää pohjoismaisen ympäristömerkin tiukat kriteerit.

Scandic Julia Turussa on ensimmäinen Scandicin hotelleista, joka on saanut uusittujen kriteerien mukaisen Joutsenmerkin. Joutsenmerkki osoittaa, että hotelli täyttää pohjoismaisen ympäristömerkin tiukat kriteerit.

-Hotellimme uudistettiin muutama vuosi sitten ja jo silloin otimme huomioon Scandicin ympäristöohjelman ja sitoutimme koko henkilöstön siihen. Henkilökuntamme on tehnyt upean työn ja on hienoa saada virallinen tunnustus siitä, kertoo Scandic Julian hotellinjohtaja Mikko Henriksson.

Tunnettu ja arvostettu Joutsenmerkki kertoo tuotteen tai palvelun ympäristöystävällisyydestä. Joutsenmerkityssä hotellissa ympäristöasiat on hoidettu esimerkillisesti. Joutsenmerkin saadakseen hotellin tulee täyttää tiukat ja monipuoliset vaatimukset, jotka koskevat muun muassa energian- ja vedenkulutusta, kemikaalien käyttöä, jätehuoltoa ja hankintoja. Hotellien Joutsenmerkki-kriteerit ovat tiukentuneet ja uusituissa kriteereissä kiinnitetään entistä suurempaa huomiota energiankulutukseen.

Scandicin hotellin sisustuksen materiaalivalinnat noudattelevat hotelliketjun ympäristöohjelmaa. Ympäristön kuormitusta Scandiceissa vähentää muun muassa wc-istuinten huuhteluveden säätely. Hotelleissa käytetään energiansäästölamppuja, valot syttyvät ja sammuvat hotellihuoneissa avainkorteilla. Jätteet lajitellaan Scandiceissa kestävän kehityksen periaatteiden mukaan. Lajittelun ansiosta sekajätteen määrä on vähentynyt ratkaisevasti. Hotelleissa ei käytetä annospakkauksia lainkaan ja esimerkiksi ravintoloissa käytetään entistä enemmän luomutuotteita.

Scandicilla on yhteensä 22 Joutsenmerkittyä hotellia. Muihin Scandicin Joutsenmerkittyihin hotelleihin haetaan uusittujen kriteerien mukainen merkki alkuvuoden 2015 aikana.