Miksi halusimme Joutsenmerkityn rakennuksen?

Suomessa on käynnissä useampi rakennusprojekti, joissa tavoitellaan Joutsenmerkkiä. Miksi näistä taloista tehdään Joutsenmerkittyjä? Kävimme läpi viisi projektia ja otimme selvää miksi niissä ostaja on halunnut Joutsenmerkin.

Kävimme 28.2.2017 webinaarissa läpi viisi projektia, joilla joko on Joutsenmerkki tai jotka tavoittelevat sitä. Kohteet ovat hyvin eri tyyppisiä. Tarkastelussa oli kaksi kerrostaloa, yksi omakotitalo, yksi päiväkotirakennus ja yksi mökki.

Kaikissa kohteissa tärkein syy oli se, että ostaja halusi itselleen ympäristöystävällisen rakennuksen. Lähes yhtä tärkeäksi nousi rakennuksen terveellisyys ja vähäiset emissiot sisäilmaan.

Yllättävän usein ostajalla myös oli halu kehittää koko rakennusalaa, sekä halu tehdä jotain uutta. Ja toki rakennusyritysten näkökulmasta mukana oli halu kehittää omaa osaamista, sekä saada markkinaetua ja uusia asiakkaita.

Tutustu tarkemmin ostajien ja rakentajien ajatuksiin. Katso webinaaritallenne ja selvitä miksi rakennuksille on haluttu Joutsenmerkki.