Anna merkityksellisiä joululahjoja

Joulu on antamisen aikaa. Anna rakkautta, hoivaa ja lahjoja. Tässä vinkkejä, joista sekä vastaanottaja että ympäristö iloitsevat.

Anna palvelus tai tee itse

Anna läheiselle lahjaksi palvelus tai tee itse jotain. Tarjoa herkullinen lounas, lupaudu lapsenvahdiksi, anna pianotunti tai itsetehtyjä leivonnaisia. Keksi jotain, joka sopii juuri sille henkilölle, jolle annat lahjan.

Valitse kierrätettyä

Lähde löytöretkelle paikalliselle kirpputorille tai joihinkin niistä lukemattomista nettiportaaleista, joissa voi ostaa ja myydä. Voit läytää jotain sellaista, jota lahjan saaja kerää ja jota ei enää saa uutena. Onko se vinyylilevy, kahvikalustosarjan puuttuva lautanen tai maajoukkueen retropelipaita? Kierrätettynä saa myös hyviä lahjoja lapsille, kuten kirjoja ja leluja.

Anna jotain hyvää

Eettisellä lahjalla voi ilahduttaa ystävää, jolla on jo kaikkea ja samalla auttaa vähempiosaista kehitysmaissa. Eettisiä lahjoja on monenlaisia, esimerkiksi vuohia, puhdasta vettä ja lääkkeitä.

Osta Joutsenmerkittyjä lahjoja

Ostamalla Joutsenmerkittyjä lahjoja olet mukana pienentämässä ympäristökuormitusta. Oivia lahjoja ovat esim. Joutsenmerkityt kirjat, pyjamat, kosmetiikka, kynttilät ja servetit.