Maaliskuun merkkituote: Joutsenmerkitty siivouspalvelu

Joutsenmerkitty siivouspalvelu puhdistaa tilat ympäristökuormitusta keventäen ja käyttäjien terveyttä vaalien. Tällä hetkellä Suomessa kolme yritystä tarjoaa tätä mahdollisuutta asiakkailleen.

Joutsenmerkittyä siivouspalvelua tarjoavat Lassila&Tikanoja, Arritas ja RTK-Palvelu. Esimerkiksi oppilaitokset, toimistot ja kauppakeskukset ovat heidän asiakkaitaan.

Joutsenmerkitty siivous koskee tilojen ylläpito- ja perussiivousta.

-Joutsenmerkityn siivouspalvelun kriteerejä on juuri uusittu ja niitä laajennettiin myös ikkunanpesuun, Joutsenmerkin asiantuntija Sami Karelahti kertoo.

Ympäristömerkityt aineet ja välineet

Joutsenmerkki voidaan myöntää yritykselle, joka tarjoaa asiakkailleen ympäristöystävällistä, tavallista siivouspalvelua. Tavallinen siivous tarkoittaa tehtäviä, jotka ovat välttämättömiä sisätilojen puhtaana pitämiseksi. Tällaisia tehtäviä ovat muun muassa lattiapintojen siivous ja jätteiden kerääminen.

Joutsenmerkityssä siivouspalvelussa siivous toteutetaan ympäristömerkityillä välineillä ja aineilla. Puhdistusaineiden annostelua ja kulutusta samoin kuin roskapussien määrää seurataan tarkasti.

-Joutsenmerkityssä siivouspalvelussa kemikaalien kulutus on minimoitu. Palvelun tuottajan pitää huolehtia ympäristökuormituksen vähentämisestä kuljetuksissa, jätehuollossa ja omissa hankinnoissaan. Siivouksen laadun on oltava hyvä ja siivouspalveluyrityksen henkilökunnan on oltava hyvin koulutettua, Karelahti tiivistää.