Lomasuunnittelua huvi ja ympäristö mielessä

Nyt on taas se aika vuodesta, jolloin on ihana unelmoida ja pähkäillä edessä olevaa kesälomaa. Voisiko suunnittelussa ja toteutuksessa ottaa huomioon niin huvin kuin ympäristöystävällisyydenkin?

Kirjoittaja Minna Kinnari on Joutsenmerkin viestintäasiantuntija.

Nyt on taas se aika vuodesta, jolloin on ihana unelmoida ja pähkäillä edessä olevaa kesälomaa. Voisiko suunnittelussa ja toteutuksessa ottaa huomioon niin huvin kuin ympäristöystävällisyydenkin?

Kun perheeseen kuuluu vanhempien lisäksi yksi teini-ikäinen ja toinen esiteini-ikäinen, toiveita on monenlaisia. Yhdistävä tekijä kaikille on halu liikkua ja kokeilla uusia lajeja.

Varaan siis lomaviikonlopun Vierumäeltä! Urheiluopistolla on tarjolla todella monipuolinen kattaus eri liikuntamahdollisuuksia: uintia, jumppia, geokätköilyä, sauvakävelyä, golfia, keilailua jne. Metsäjoogaa on aivan pakko päästä kokeilemaan!

Yövymme Scandic Vierumäellä, joka on Joutsenmerkitty hotelli. Myös sen ravintola on Joutsenmerkitty, kuten myös Vierumäen Country Club. Joutsenmerkki on ainoa ympäristömerkki, joka asettaa hotelleille tiukan ylärajan energiankulutukselle, edellyttää kasvisruoan tarjoamista joka päivä, kieltää geenimuunneltujen(GMO) ruoka-aineiden käytön sekä kieltää uhanalaisten kalalajien – kuten ankeriaan tai kotimaisen villitaimenen – tarjoilun.

Urheilullinen ja ympäristöystävällinen lomavalinta siis!

Tampereelle ja Poriin

Tampereen matka kuuluu jokakesäiseen ohjelmaan. Haluan varata yöpymisen Joutsenmerkitystä hotellista: valinta pitää tehdä Scandic Rosendahlin, Tampere Cityn ja Tampere Stationin väliltä. Käytännössä Joutsenmerkki näkyy hotellissa esimerkiksi vettä säästävinä hanoina, ympäristömerkittyinä pesuaineina, turvallisina sisustusmateriaaleina ja luomutuotteina.

Lomapäivä kulunee pitkälti Särkänniemen huvipuistossa, jonka Joutsenmerkityissä ravintoloissa voi sopivin väliajoin ravita perhettä.

Ilaksi on kiva päästä konserttiin Tampere-talolle, joka on pohjoismaiden ensimmäinen Joutsenmerkitty kongressikeskus. Tampere-talossa esimerkiksi kaikki kierrätyskelpoinen materiaali kerätään talteen ja kierrätetään asianmukaisesti. Tällä hetkellä 98,80 prosenttia kokonaisjätemäärästä saadaan hyöty- ja kierrätyskäyttöön. Tavoitteena on, ettei kaatopaikalle päätyisi jätteitä lainkaan.

Pori Jazz kuuluu myös kesään! Jazzkadun kansainvälisen hälinän ja konsertin jälkeen on mukava ummistaa silmänsä Scandic Porissa, joka on tietysti Joutsenmerkitty.

Lomaan on enää 9 viikkoa!