Valitse vastuullisesti

”Jokapäiväiset valinnat ovat niitä, jotka eniten merkitsevät. Valitse luonto. Valitse vastuullisesti. Valitse Joutsenmerkki.” Näin kannustaa Jasper Pääkkönen Joutsenmerkin vastuullisuuskampanjassa.

Näyttelijä, perhokalastaja ja täysverinen luontomies Jasper Pääkkönen on Joutsenmerkin vastuullisuuskampanjan keulakuva. Kampanjavideo leviää laajasti sosiaalisen median kanavissa syksyllä 2021.

– Lähden harvoin mukaan mihinkään kampanjaan. Tähän lähdin, koska Joutsenmerkin ajamat asiat ja arvot ovat sellaisia, joiden puolella voin aidosti olla, Pääkkönen sanoo.

– Jokaisella valinnalla on merkitystä. Minulle on itsestään selvää jo kotikasvatuksesta, että tuotteiden taustoja pitää tuntea. Kun massat tekevät vastuullisia valintoja, sitä kautta syntyy voimaa.

Kunnianhimoinen ja luotettava merkki

Kulutustottumusten muutokset ovat ilmastonmuutoksen hillinnässä ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämisessä ratkaisevan tärkeässä asemassa. On arvioitu, että 45 prosenttia ilmastovaikutuksista tulee tuotannosta ja kulutuksesta.

Tärkeää on kulutuksen vähentäminen. Olisi hyvä miettiä, tarvitseeko oikeasti haluamaansa tavaraa. Kun tarvitsee, olisi hyvä suosia vastuullisia vaihtoehtoja.

Joutsenmerkki ohjaa kestävään, ympäristön paremmin huomioivaan kuluttamiseen. Merkki auttaa valitsemaan vastuullisesti muun muassa pesuaineita, saippuoita, vauvanhoitotuotteita, kynttilöitä, suodatinpusseja, lautasliinoja, painotuotteita, taloja, lattioita, maaleja ja sijoitusrahastoja.

Joutsenmerkki on virallinen, ns. tyypin 1 ympäristömerkki, jonka kriteerit huomioivat koko elinkaaren aina raaka-aineesta kierrätykseen. Näin se erottuu uskottavana, kunnianhimoisena ja luotettavana merkkiviidakossa, jossa vaanii myös viherpesun vaara.

Hienoimmat hetket luonnossa

Pääkkönen kertoo eläneensä elämänsä hienoimmat hetket luonnon keskellä. Kun arki on hektistä, luonnossa on hyvä rentoutua. Korona-aikoina sen on huomannut moni muukin.

– Luonnon arvo on mittaamaton. Ei voi vain ajatella, että metsiä ja vesistöjä riittää, vaan niitä pitää suojella.

Katso kampanjavideo alta!

Yritykset vahvasti mukana

Joutsenmerkityt tuotteet ja palvelut ovat monipuolisesti mukana kampanjassa. Lue myös yhteistyökumppaneidemme ajatuksia vastuullisuudesta!

Joutsenmerkin vastuullisuuskampanjan yrityskumppanit - kuvakollaasi