Koulutarvikkeet huutavat Joutsenmerkkiä

Meidän perheessä lapset alkavat olla siinä iässä, että koulun alku lähestyy. Pakkaisin mielelläni koulureppuun ympäristömerkityt tarvikkeet lapselle, mutta tarjonta Suomessa on valitettavan vähäistä. Suomen markkinoilla olisi tilaa edelläkävijöille!

Otavan koulukirjat ovat Joutsenmerkittyjä ja merkin löytää myös monenlaisista vihoista.

Olisi hienoa laittaa penaalin Joutsenmerkityt tussit, kynät ja kumit, joissa on huomioitu niiden sisältämät kemikaalit, suosittu uusiutuvia ja kierrätettäviä raaka-aineita ja joissa ei ole turhia hajusteita. Mutta ei onnistu!

Ympäristömerkittyjä vihkojakin voisi olla markkinoilla enemmän erilaisilla kivoilla kansilla, jolloin tietäisi, että lapsenkin mielestä kivan vihon elinkaari on ympäristön kannalta kunnossa aina metsänhoidosta painotalon kemikaaleihin.

Penaali tai koulureppukin olisi mukava voida hankkia Joutsenmerkittynä. Joutsenmerkityn repun valmistuksessa käytetyt kemikaalit olisi mietitty niin, ettei repun käyttäjä tai tekijä altistu haitallisille kemikaaleille. Voisi olla myös varma, että reppua ei varmasti tee toinen lapsi.

Pieni ja isompikin koululainen kasvaa vauhdilla ja vaatekaappi pitää uusia säännöllisin väliajoin. Joutsenmerkittyjä tekstiilejä löytää (kun oikein etsii) aikuisille ja vauvoille. Kouluikäisille on kuitenkin tarjolla vain yöpaitoja. Hyvälaatuiset, pääosin luomupuuvillaiset ja kemikaalipihit Joutsenmerkityt vaatteet kelpaisivat meidän lasten vaatekaappiin.

Muiden Pohjoismaiden markkinoilta koululaisen repun täytettä löytyy Joutsenmerkittynä. Heitänkin haasteen kaikille koulutarvikkeiden ja -reppujen valmistajille ja maahantuojille: Suomen markkinoilla olisi tilaa edelläkävijöille!

Kirjoittaja Terhi Uusitalo on Joutsenmerkin kemikaaliasiantuntija