Kevätsiivous ympäristöystävällisesti

Keväinen auringonpaiste innostaa usein siivoamaan kotia. Tässä ympäristöyställisiä vinkkejä.

Joutsenmerkin asiantuntijan Heidi Vaaralan kodissa käytettävät tuotteet on valittu ottaen huomioon tuotteiden ympäristöystävällisyys. Käytössä on ympäristömerkittyjä pesu- ja puhdistusaineita. Esimerkiksi yleispuhdistusaineen Vaarala laimentaa valmiiksi suihkepulloon.

– Puhdistusaineiden annosteluun kannattaa kiinnittää huomiota, sillä liian vahva liuos voi jättää pyyhityn pinnan jopa tahmeaksi ja kerätä siten itseensä likaa ja pölyä. Pölyt lähtevät hyvällä mikrokuituliinalla ja puhtaalla vedellä pyyhkäisten, Vaarala vinkkaa.

Ikkunat puhtaaksi

Talven jälkeen ikkunat huutavat pesua. Ikkunanpesun voi tehdä vedellä ja Joutsenmerkityllä mikrokuituliinalla. Tarvittaessa pesuveden joukkoon voi lisätä hieman Joutsenmerkittyä astianpesuainetta.

Kevät innostaa myös huolehtimaan autosta. Auton pesuun ja hoitoon kannattaa käyttää Joutsenmerkittyjä tuotteita, jotta ympäristö kuormittuisi mahdollisimman vähän.

– Kaupoissa on saatavilla hyvä valikoima Joutsenmerkittyjä pesu- ja puhdistusaineita, jotka ovat takuuvarmasti ympäristöystävällisiä. Itse pidän tuotearsenaalin myös mahdollisimman pienenä, Vaarala sanoo.

Matonpesu on osa suomalaista kesäperinnettä ja pian on taas senkin aika. Matonpesusta voi vesistöihin valua ympäristölle haitallisia kemikaaleja ja fosfaatteja. Kannattaa käyttää Joutsenmerkittyjä pesuaineita ja mieluiten yleisiä viemäröityjä matonpesupaikkoja.