Kesäkuun merkkituote: Dantoyn lelut

Kesäleikeissä vesi-, hiekkalaatikko- ja muut ulkolelut innostavat lapsia. Dantoyn Joutsenmerkityt lelut ovat kestäviä ja ympäristöystävällisiä.

Dantoy on yksi Pohjoismaiden suurimmista muovilelujen valmistajista. Yrityksen tuotteet valmistetaan Tanskassa ja niitä saa Suomessa monista hyvin varustetuista kaupoista. Joutsenmerkittyjen lelujen valikoima pitää sisällään muovileluja, vesileluja, hiekkalaatikko- ja muita ulkoleluja sekä roolileikkiasuja ja -tarvikkeita.

Joutsenmerkki kertoo lelun olevan paitsi mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittava, myös kestävä, turvallinen lapselle ja tuotettu eettisesti kestävällä tavalla.

Joutsenmerkitty lelu täyttää tiukat terveys- ja ympäristövaatimukset, jotka liittyvät raaka-aineisiin, materiaaleihin, pintakäsittelyyn ja valmistusprosesseihin. Joutsenmerkin vaatimukset ovat tiukempia kuin lainsäädännön leluille asettamat.

Joutsenmerkitty lelu tulee olla tuotettu eettisesti kestävällä tavalla, valmistajan on noudatettava työjärjestö ILO:n sopimusta koskien muun muassa lapsityötä, pakkotyötä ja työntekijän terveyttä ja turvallisuutta. Tuotantolaitos tarkastetaan ennen Joutsenmerkin myöntämistä.

Lisätietoa: