Kansanedustaja Anne-Mari Virolainen Ympäristömerkintälautakunnan puheenjohtajaksi

Ympäristöministeriö on nimittänyt Ympäristömerkintälautakunnan kaudeksi 2015–2017. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Anne-Mari Virolainen (kok).

Ympäristöministeriö on nimittänyt Ympäristömerkintälautakunnan kaudeksi 2015–2017. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Anne-Mari Virolainen (kok).

Ympäristömerkintälautakunta edistää sekä pohjoismaisen Joutsenmerkin ja EU-ympäristömerkin toimintaa Suomessa. Merkkejä hallinnoi Suomessa Motiva Services Oy – Ympäristömerkintä.

-On suuri kunnia aloittaa lautakunnan puheenjohtajana. Olen kuluttajan näkökulmasta tottunut seuraamaan merkkejä tarkalla silmällä ja tiedän, mikä merkitys niillä on muillekin suomalaisille. Esimerkiksi Joutsenmerkki on monelle laadun tae, ja kuulun itsekin siihen joukkoon, joka luottaa Joutsenmerkittyihin ja EU-ympäristömerkittyihin tuotteisiin,  Virolainen kertoo.

Ympäristömerkintälautakunta ottaa kantaa muun muassa uusien tuoteryhmien valintaan, ympäristömerkkien kriteereihin sekä kriteerien valmisteluun liittyviin keskeisiin ympäristökysymyksiin ja niitä käsitteleviin selvityksiin Suomen osalta. Tänä vuonna lautakunnan käsittelyyn tulevat muun muassa asuintalot, korjausrakentaminen, kosmetiikka, päivittäistavarakaupat ja osakerahastot.

-Haluan olla turvaamassa sitä, että ympäristömerkkien uskottavuus ja todistusarvo säilyvät myös tulevaisuudessa, Virolainen sanoo.

-Suomen Ympäristömerkintälutakunnan työssä on mukana niin kaupan, kuluttaja-, ympäristö- ja ammattijärjestöjen kuin viranomaistahojen edustajia. Siksi sen näkemykset edustavat laajan asiantuntijaryhmän kantoja. Sillä on arvoa meille kaikille.

Lautakunnan jäsenet 2015-2017:

  • Ari Nissinen, Suomen ympäristökeskus
  • Eeva-Liisa Koltta-Sarkanen, Työ- ja elinkeinoministeriö
  • Eini Lemmelä, Suomen Yrittäjät
  • Jenni Vainioranta, Kuluttajaliitto – Konsumentförbunder fr.
  • Johan Sipinen, Kilpailu- ja kuluttajavirasto
  • Juhani Ilmola, S-ryhmä
  • Mia Suominen Palvelualojen ammattiliitto PAM ry
  • Pekka Vuorinen, Elinkeinoelämän keskusliitto EK
  • Taina Nikula, Ympäristöministeriö

Ympäristömerkintälautakunnan asiantuntijoina toimivat Motiva Services Oy:n Karin Bergbom, Sinikka Karppelin ja Kirsi Auranmaa.