Joutsenmerkki tuo siivouspalvelulle ryhtiä

Vaikka Joutsenmerkki myönnettiinkin Lassilla & Tikanojalle aprillipäivänä 2008, siivouspalvelun ympäristöystävällisyys on totisinta totta! Palvelua haluavat niin toimistot, oppilaitokset, yliopistot kuin kauppakeskuksetkin.

Joutsenmerkki voidaan myöntää yritykselle, joka tarjoaa asiakkailleen ympäristöystävällistä, tavallista  siivouspalvelua. Tavallinen  siivous tarkoittaa tehtäviä, jotka ovat välttämättömiä sisätilojen puhtaana pitämiseksi. Tällaisia tehtäviä ovat säännöllinen ylläpito- ja perussiivous, joihin sisältyvät muun muassa lattiapintojen ylläpito ja jätteiden kerääminen. Joutsenmerkittyyn siivouspalveluun ei kuulu erikoissiivous eikä ikkunoiden pesu.

Joutsenmerkitty siivous on konkreettinen tapa vähentää toimistojen ja työpaikkojen ympäristökuormitusta.

-Joutsenmerkityssä siivouspalvelussa siivous toteutetaan aina ympäristömerkityillä välineillä ja aineilla. Puhdistusaineiden annostelua ja kulutusta samoin kuin roskapussien määrää
seurataan tarkasti. Kierrätystä tuetaan lajitteluastioiden, opastuksen ja lajittelun seurannan avulla, L&T:n palvelunhallintapäällikkö Maria Koskela kertoo.

Hakeminen vaati työtä

Palvelunhallintapäällikkö, ympäristöhuollon asiantuntija Katja Laitinen laittoi L&T:llä alulle Joutsenmerkin hakuprosessin. Koskela jatkoi työn loppuun, ja Laitinen kutsuukin häntä hymyssä suin ”rouva Joutsenmerkiksi”.

-Kun ryhdyimme hakuprosessiin, tiedon kerääminen ja dokumentointi vaativat aika paljon työtä ja monia asioita jouduttiin jumppaamaan. -Olemme todella ylpeitä siitä, että saimme ensimmäisenä Suomessa Joutsenmerkin siivouspalvelulle! Joutsenmerkki tuo selkeästi siivouspalvelulle ryhtiä, naiset sanovat.

Kun L&T sai Joutsenmerkin siivouspalvelulleen, kriteerin täyttäviä puhdistusaineita ja välineitä ei ollut paljon tarjolla.

-Puhdistusaineiden määrä siivouskeskuksissa väheni, mikä ei ole lainkaan huono asia. 1-2 ainetta riittää mainiosti ylläpitosiivoukseen. Osa tavarantoimittajistamme vaihtui, koska heillä ei ollut tarjota Joutsenmerkittyjä tuotteita, Laitinen kertoo.

Nykyisin tuotevalikoimat Joutsenmerkityissä aineissa ja välineissä  ovat huomattavasti suuremmat.

Katja Laitinen (oik.) laittoi L&T:llä alulle Joutsenmerkin hakuprosessin, Maria Koskela jatkoi työn loppuun.

 

Kokonaisuus ratkaisee

L&T:llä on huomattu, että kustannustehokkuus ja ammattitaitoinen toiminta ovat asiakkaiden ykköskriteerejä, kun he valitsevat siivouspalvelua. Valveutuneet ja vastuulliset asiakkaat  –  joita on yhä enemmän – vaativat myös ympäristöystävällisyyttä.

-Valinnassa ratkaisee silti aina kokonaisuus, Laitinen sanoo.

-Kiinnostava esimerkki on kauppakeskus, joka halusi välttämättä Joutsenmerkityn siivouspalvelun. Sitä ei ollutkaan niin helppoa toteuttaa heidän ympäristössään, mutta loppujen lopulta sekin saatiin onnistumaan, naiset iloitsevat.

Lassila & Tikanoja on palveluyritys, joka haluaa muuttaa kulutusyhteiskunnan tehokkaaksi kierrätysyhteiskunnaksi muuttamalla ihmisten ajattelutapoja. L&T pienentää yhdessä asiakkaiden kanssa jätemääriä, pidentää kiinteistöjen käyttöikää, ohjaa materiaalit hyötykäyttöön sekä vähentää raaka-aineiden ja energian kulutusta.

L&T toimii Suomessa, Ruotsissa, Latviassa ja Venäjällä. L&T:n liikevaihto vuonna 2012 oli 674 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää 9 000 henkilöä. Siivouspalveluissa työskentelee noin 4 000 henkilöä.

Lue lisää www.lassila-tikanoja.fi

Tutustu siivoupalveluiden kriteereihin

Lue lisää mitä hyötyä Joutsenmerkki on tuonut yrityksille täältä.