Joutsenmerkki mukana Rakentamisen muovit -työpajasarjassa ja seminaarissa keväällä 2020

Ympäristöministeriö järjestää yhteistyössä Joutsenmerkin, Motivan, Green Building Councilin ja Suomen Rakennusinsinöörien Liiton RIL:in kanssa Muovit kiertoon -työpajasarjan ja seminaarin keväällä 2020.

Rakentamisen muovit -työpajasarja alkaa Muovit uudisrakentamisessa -työpajalla torstaina 6. helmikuuta 2020. Työpajat käsittelevät uudisrakentamisen lisäksi muovia korjausrakentamisessa ja rakentamisen hankinnoissa. Keväällä järjestettävän seminaarin aiheena on materiaalikierto rakentamisessa.

Työpajojen tavoitteena on kartoittaa keinoja, joilla rakentamisen muovien määrää voidaan vähentää ja kierrätystä lisätä. Työpajoissa esitellään hyviä käytäntöjä jo toteutetuista kohteista ja tunnistetaan yhdessä monistettavia ratkaisuja erityyppisiin rakentamishankkeisiin.

Tilaisuudet on tarkoitettu rakennushankkeiden toteuttajille ja -hankkeiden suunnittelutehtävissä toimiville, joilla on mahdollisuus vaikuttaa materiaalivalintoihin, hankkeiden tavoitteisiin ja ohjaukseen. Tervetulleita ovat myös urakoitsijat, työmaiden jätehuollosta vastaavat yrityksen sekä rakennustuotteiden valmistajat.