Joutsenmerkityt hotellit toivottavat lemmikit tervetulleiksi

Joutsenmerkin asiantuntija Sami Karelahti matkustaa koiran kanssa ja yöpyy mielellään Scandic-hotelleissa, joihin koirat ja muut lemmikkieläimet ovat tervetulleita.

Kirjoittaja Sami Karelahti työskentelee Joutsenmerkin asiantuntijana.

Matkustaminen on aina mukavaa ja avartavaa – niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Valitsen tällä kertaa kulkupeliksi oman auton, sillä matkakaverina on erittäin hyvä koirakaverini Hertta. Mikä parasta, Hertta pitää autoilusta.

Autolla kulkemisessa on se hyvä puoli, että aikataulun ja matkareitin voi suunnitella joustavasti. Ajattelen myös ympäristöasioita, ja valitsen aina kun mahdollista vähäliikenteiset maantiet, joilla silmä lepää ja bensiiniäkin säästyy hiljaisemmalla ajovauhdilla.

Matkailemme Hertan kanssa eri puolella Suomea. Koska kaikkialla ei ole sukulaisia tai ystäviä majoittamassa minua ja karvaista ystävääni, turvaudumme hotelliyöpymiseen. Niin, hotelleissakin voi yöpyä lemmikkieläimen kanssa! Me yövymme mielellään Scandic-hotelleissa, joihin koirat ja muut lemmikkieläimet ovat tervetulleita. On helpottavaa ajatella, että eri puolella Suomea ja myös muissa Pohjoismaissa löytyy aina majapaikka, jossa saa yöpyä rakkaan lemmikkieläimen kanssa.

Ympäristöasiat kunnossa

Matkareittiimme kuuluu Tampere, Jyväskylä, Kuopio ja Lappeenranta, ja kaikista näistä kaikista kaupungeista löytyy Scandic-hotelli. Hotellit ovat myös Joutsenmerkittyjä, joten ympäristöasiat on niissä hoidettu esimerkillisesti.

Joutsenmerkki edellyttää muun muassa luomutuotteiden tarjontaa. Tuskin maltan odottaa, että pääsen maistamaan aamiaisella tarjolla olevia luomutuotteita. Luomukaurapuuro ja luomujogurtti tuoreiden marjojen kera ovat suosikkejani.

Hotellihuoneissa on hyvin tilaa lemmikkieläimelle ja huone on aivan normaali standardihuone. Tarjolla on usein myös ruoka- ja vesikuppi, jos omat kupit ovat unohtuneet kotiin. Hertta saa tällä kertaa maata sohvalla makuualustan päällä. Itse nukun sängyllä, joka sekin on Joutsenmerkitty.

Pian on tulossa kesäloma, jolloin matkustan taas koirakaverin kanssa. Suosittelen kaikille koiran tai muun lemmikkieläimen kanssa matkustaville hotellissa yöpymistä. Ja vielä kun useampi ravintola ja kahvila avaisivat ovensa myös koirille, niin ruokapaikankin löytyminen helpottuisi.

Taidamme Hertan kanssa pistäytyä kesälomalla Vierumäen urheiluopistolla, josta löytyy Joutsenmerkittyjä ravintoloita. Eiköhän Herttakin pääse ulkoterassin yhteyteen haistelemaan ja vähän maistelemaankin.