Jäikö siivous puolitiehen?

Moni siivouspalvelu mainostaa käyttävänsä Joutsenmerkittyjä puhdistusaineita. Hienoa, näin vähennetään ympäristövaikutuksia! Vaikka aineet ovat Joutsenmerkittyjä, niin harva siivouspalvelu kuitenkaan on Joutsenmerkitty. Eikö kannattaisi?

Kirjoittaja Antti Lehmuskoski toimii Joutsenmerkin myyntipäällikkönä.

Ympäristön kannalta on hyvä asia että siivouksessa käytetään Joutsenmerkittyjä puhdistusaineita. Se vähentää siivouksen kemikaalikuormaa. Tästä moni siivouspalveluiden asiakas on tyytyväinen. He haluavat että siivouksen ekologinen jalanjälki on vähäinen. 

Ympäristöajattelun voi kuitenkin viedä pidemmälle. Jos siivouspalvelun asiakkaat arvostavat ympäristöä ja Joutsenmerkittyjä puhdistusaineita, arvostaisivatko he myös Joutsenmerkittyä siivouspalvelua? Varmasti arvostaisivat! 

Joutsenmerkitty siivouspalvelu ei tarkoita vain Joutsenmerkittyjä puhdistusaineita. Se tarkoittaa myös kemikaalien vähäistä käyttöä, ympäristöä säästäviä siivousmenetelmiä, jätepussien ja sitä kautta jätteen vähäistä määrää, hyvin suunniteltua logistiikkaa, vähäpäästöisiä autoja, siivoojien jatkuvaa kouluttamista sekä laadukasta työn jälkeä.

Ei jätetä siivousta puolitiehen, vaan viedään vastuullisuus ja ympäristön kuormituksen vähentäminen loppuun saakka. Käytetään Joutsenmerkittyjen puhdistusaineiden sijaan Joutsenmerkittyä siivouspalvelua.

Joutsenmerkittyä siivouspalvelua tarjoavat

Mitä vaatimuksia siivouspalvelun tulee täyttää jotta se saa Joutsenmerkin? Tutustu Joutsenmerkin kriteereihin siivouspalveluille.