Iskun valikoimiin Joutsenmerkittyjä huonekaluja

Isku on saanut Joutsenmerkin neljälle tuotteelleen: kahdelle Tendo-toimistokaapille, Lightness-asiakastuoleille, Matrix I-työpöydälle sekä Kivikko-istuimelle.

Joutsenmerkityt tuotteet ja palvelut täyttävät tiukat ympäristövaatimukset, jotka perustuvat elinkaariajatteluun. Elinkaariajattelussa arvioidaan muun muassa materiaalien alkuperä, tuotannon ja käytön energiankulutus sekä kemikaalien käyttö ja jätteiden synty koko tuotanto- ja kulutusketjun aikana. Kriteerit on laadittu niin tiukoiksi, että vain pieni osa markkinoilla olevista kalusteista yltää niihin.

Ylijäämämateriaalit hyötykäyttöön

Iskun Joutsenmerkityistä tuotteista elinkaariajattelu toteutuu esimerkiksi Kivikko-istuimen kohdalla niin, että sen päämateriaali on vaahtomuovituotteiden hukka- ja leikkuupaloista syntynyttä ylijäämämateriaalia ja sen valmistuksessa syntyvä hukkamateriaali palautuu takaisin tuotantoprosessiin. Tuotteen muotoilija Henri Halla-aho on optimoinut materiaalin käyttöä myös huomioimalla tuotteen eri istuimien koot niin, että sen kuljettaminen on mahdollisimman tilatehokasta.

– Kehitämme tuottavuutta ja keskitämme hankintaa kotimaisiin ja ympäristöystävällisiin materiaaleihin. Haluamme tarjota asiakkaille ympäristömyötäisiä Joutsenmerkittyjä tuotteita,  Iskun toimitusjohtaja Arto Tiitinen sanoo.

– Joutsenmerkityissä kalusteissa käytetyt materiaalit ja kemikaalit täyttävät tiukat kemikaalivaatimukset. Tuotteet eivät sisällä ympäristölle ja terveydelle haitallisia aineita eikä niiden käytöstä aiheudu haitallisia päästövaikutuksia. Puuraaka-aineiden alkuperä on jäljitettävissä ja valmistuksen energia- ja ilmastovaikutukset ovat vähäiset. Tuotteet täyttävät myös testatut tiukat laatuvaatimukset, Joutsenmerkin johtava asiantuntija Harri Hotulainen kertoo.