Helmikuun merkkituote: Putikon Hovi

Punkaharjulla Putikon kylässä sijaitseva Putikon Hovi on maatilamatkailukohde, joka ottaa ympäristön kokonaisvaltaisesti huomioon ja täyttää Joutsenmerkin tiukat vaatimukset.

Hotellien Joutsenmerkki-kriteerit ovat uudistuneet ja Putikon Hovi on niiden ensimmäisten joukossa, jotka ovat uusineet lupansa.

Putikon Hovin miellyttävässä kartanomiljöössä voidaan majoittaa 30 vierasta. Tila on perustettu pääosin 1700-luvun loppupuolella. Iso karjanhoitorakennus on peräisin 1900-luvun alusta ja se toimii museo- ja näyttelytilana.

Museossa on esillä suomalaiseen elämänmenoon kuuluneita käyttöesineitä. Näyttelyrakennuksessa on esillä kuvataiteilijoiden ja käsityöläisten töitä.

Tilan alueella on koski, jossa pyörii entistetty vesiratas.

Tarjolla luomuruokaa

Putikon Hovin henkilökunta tekee jatkuvasti työtä ympäristön hyväksi. Putikon Hovin ympäristöstrategian tärkeimmät osa-alueet ovat energian, veden, kemikaalien ja kulutustarvikkeiden käytön vähentäminen, jätteiden lajitteleminen sekä laadukkaan, terveellisen ja ympäristöystävällisen ruoan tarjoaminen. Tarjolla on muun muassa luomuruokia.

Putikon Hovissa käytetään uusiutuvista lähteistä saatavaa energiaa – tuulisähköä – ja energiaa säästetään muun muassa käyttämällä energiansäästölamppuja.

Hotellisiivouksessa ja astianpesussa käytetään ympäristömerkittyjä aineita. Myös asiakkaiden käytössä olevat pesuaineet ovat Joutsenmerkittyjä. Pesuaineiden kulutusta pyritään vähentämään ottamalla käyttöön annostelijoita.

Tällä hetkellä Putikon Hovissa panostetaan erityisesti henkilökunnan koulutukseen sekä Joutsenmerkistä ja sen merkityksestä kertomiseen asiakkaille. Suunnitelmissa on myös rakentaa uusi ympäristöystävällinen pienhotelli Putikon Hovin tontille.

Lisätietoa