Haluatko muuttaa maailmaa?

Kuinka maailmaa muutetaan? Voiko sitä yli päänsä muuttaa? Kyllä voi! Se on meistä kaikista kiinni. Sinusta ja minusta. Meistä. Me kaikki voimme pelastaa maailmaa vähän joka päivä.

Kuinka maailmaa muutetaan? Voiko sitä yli päänsä muuttaa? Kyllä voi! Se on meistä kaikista kiinni. Sinusta ja minusta. Meistä. Me kaikki voimme pelastaa maailmaa vähän joka päivä.

Yksi hyvä keino maailman muuttamiseksi on Joutsenmerkki. Se antaa ostajalle helpon tavan tehdä ympäristön kannalta hyvä valinta. Esimerkiksi painotuotteiden ostajille tästä onkin tullut tapa. Todella moni ostaja haluaa teettää painotyönsä ympäristöystävällisessä, Joutsenmerkityssä painossa. Osa menee vielä pidemmälle ja tilaa Joutsenmerkityn painotyön.

Vaikuttamalla kysyntään vaikutetaan myös yritysten tapaan toimia. Joutsenmerkki on auttanut sekä painolaitoksia että paperitehtaita vähentämään ympäristön kuormitusta. Nordic Morning –konsernin ympäristöjohtaja Mika Ruuskanen on seurannut painoalan muuttumista kahden vuosikymmenen ajan. Ruuskanen näkee Joutsenmerkin muutoksen tekijänä: ”Joutsenmerkin merkitys on ennen kaikkea ollut koko toimialan yleisen tason muuttaminen”.

Joutsenmerkki antaa painolaitoksille tarkat ohjeet siitä kuinka hallitaan toimitus- ja hankintaketju, minkälaisia papereita hankitaan, minkälaisia kemikaaleja prosessissa käytetään, kuinka vähennetään hukkamateriaalin eli makulatuurin määrää, kuinka hoidetaan jätehuolto ja kuinka energiatehokkuutta parannetaan.

Lisäksi Ruuskanen kiittelee Joutsenmerkin tunnettua ja vahvaa brändiä. Ruuskanen antaa myös kiitosta painolaitoksille tehdylle tietokannalle, josta painolaitos voi helposti katsoa mitkä paperit ja prosessikemikaalit (mm. painovärit, puhdistusaineet, lakat ja liimat) ovat ympäristön kannalta parhaita.

Maailmaa siis voi muuttaa. Muutos ei kuitenkaan tapahdu itsestään. Siinä tarvitaan meitä, sinua ja minua. Meidän tehtävänä on luoda kysyntää ympäristön kannalta hyville tuotteille. Tämä ei koske vain painotöitä, vaan myös huonekaluja, taloja, vessapaperia, hotelleja, käsisaippuaa sekä monta muuta tuotetta ja palvelua.

Pelasta maailmaa vähän joka päivä. Vaadi Joutsenmerkkiä.

Haluatko muuttaa maailmaa? Liity Joutsenmerkin hankintaverkostoon!