Ensimmäinen Joutsenmerkitty päiväkoti nousee Hyvinkäälle

Suomen ensimmäinen Joutsenmerkitty päiväkoti aukeaa Hyvinkäällä elokuussa 2017. Kenttäkadun päiväkoti on takuuvarmasti ympäristöystävällinen ja terveellinen käyttäjille.

Rakenteilla oleva Kenttäkadun päiväkoti Hyvinkäällä tavoittelee Joutsenmerkkiä ensimmäisenä  päiväkotina Suomessa. Päiväkoti on takuuvarmasti ympäristöystävällinen ja terveellinen käyttäjille.

1960-luvulla rakennettu Kenttäkadun päiväkoti tuli tiensä päähän, ja se purettiin viime keväänä. Nyt käynnissä on massiivinen rakennusprojekti, kun tilalle rakennetaan uusi päiväkoti.

Hyvinkään kaupungin vastaava rakennuttaja Hannele Salonen kertoo, että uudisrakennus otetaan käyttöön 1. elokuuta 2017.

– Kyseessä on Hyvinkään kaupungin suurin päiväkoti. Kenttäkadun uudisrakennukseen mahtuu noin 180 lasta.

Terveelliset rakennusmateriaalit

Kenttäkadun päiväkodin rakentaa Teijo-Talot. Rakennuttajan kilpailutuksesta vastasi Salonen yhteistyössä Hyvinkään kaupungin hankinta-asiantuntijan Inkeri Kontiolan kanssa.

-Etsimme jotain uutta ja innovatiivista ja energia- ja ympäristöasioihin liittyvä hanke tuntui meistä hyvältä.

Joutsenmerkittyjen talojen sekä päiväkoti- ja koulurakennusten kriteerit perustuvat elinkaariajatteluun. Rakennukset ovat energiatehokkaita, niiden sisäilma on hyvä ja käytetyt rakennusmateriaalit ovat turvallisia ja terveellisiä. Mukana on myös pistevaatimuksia, jotka innostavat käyttämään uusiutuvaa energiaa ja vihreitä innovaatioita.

-Hyvinkään kaupungin visiossa ja strategiassa on vahvasti mukana kestävä kehitys. Tämä projekti on vahvasti juuri sitä, päiväkoti Aamutuulen johtaja Erkki Leskinen kertoo. Hän on vahvasti mukana Kenttäkadun projektissa.

Lapsetkin ovat Hyvinkäällä päässet mukaan rakennusprojektiin. Päiväkodin tuleva johtaja Päivi Paasonen kertoo, että he dokumentoivat rakentamista muun muassa valokuvaamalla.