Asiakkaasi arvostavat Joutsenmerkkiä enemmän kuin arvaatkaan

Tiedätkö mitä asiakkaasi haluavat? Tai mitä mahdolliset uudet asiakkaasi arvostavat? Suurin osa yrityksistä tietää. Mutta aina välillä asiakkailta löytyy ajatuksia, joita ei ole sanottu ääneen. Niihin kannattaa tarttua.

Kirjoittaja Antti Lehmuskoski on Joutsenmerkin myyntipäällikkö.

Istuin loppuvuodesta palaverissa erään yrityksen kanssa, joka aikoo hakea Joutsenmerkkiä. Keskustelimme Joutsenmerkin hyödyistä, haasteista ja aikataulusta. Vaikka merkin hakeminen edellyttää muutoksia ja vaivannäköä, he olivat päättäväisiä merkin hakemisen suhteen. 

Yksi syy innokkuuteen hakea merkkiä oli se, että yrityksen myynnin edustaja oli ollut neuvotteluissa erään ison asiakkaan kanssa. Neuvotteluissa vastassa oli tiukka ja kokenut ostaja. Erityisesti ympäristöasiat olivat asiakkaalle tärkeitä ja niitä oli käyty läpi pitkään. 

Myytävän palvelun taustoja oli käyty huolella läpi, eri asioista oli tehty selvityksiä ja ostajalle oli toimitettu dokumentteja tietojen vahvistamiseksi. Välillä tunnelma neuvotteluissa oli jo hiostava. Sitten tapahtui käänne. Myyjän edustaja oli maininnut sivulauseessa että he aikovat hankkia Joutsenmerkin. Tämä oli vaikuttanut ostajaan. Neuvottelut lopetettiin hyvässä hengessä. Ja seuraavana päivänä ostaja soitti, että kaupat tuli.

Uskallan väittää, että osa sinunkin asiakkaistasi ajattelee samalla tavalla. Yhdeksän kymmenestä suomalaisesta tunnistaa Joutsenmerkin. Lisäksi Joutsenmerkki on Suomen TOP-10 arvostetuimman brändin joukossa. Monella Joutsenmerkki vaikuttaa ostopäätökseen.

Myynnin onnistuminen voi olla pienestä kiinni. Siksi on tärkeää tuntea asiakkaansa ja sen mitä he arvostavat.

88% suomalaisista tunnistaa Joutsenmerkin. Ruotsissa ja Norjassa Joutsenmerkki tunnistetaan vielä paremmin. Kaikkien Pohjoismaiden keskiarvo on 91%.
88% suomalaisista tunnistaa Joutsenmerkin. Ruotsissa ja Norjassa Joutsenmerkki tunnistetaan vielä paremmin. Kaikkien Pohjoismaiden keskiarvo on 91%. Tutkimuksessa haastateltiin 4578 henkilöä kaikissa Pohjoismaissa. Yougov 2014.

 

Mitä suomalaiset ajattelevat Joutsenmerkistä? Lataa tutkimustuloksia tästä.

[salinkbutton text=”Lataa tutkimustuloksia tästä” link=”http://joutsenmerkki.fi/ladattavat-materiaalit/”]