Siirry sisältöön

Kosmetiikan mikromuovit – ovatko enää ongelma?

Tällä viikolla on taas I love me ja beauty Pro -messujen aika. Messukeskus täyttyy muodista, kauneudesta ja hyvinvoinnista. Joutsenmerkki on mukana perjantaina 19.10. keskustelemassa kosmetiikan mikromuoveista.

Kestävä kuluttaminen – kenen vastuulla?

Kuluttaminen on kovin helppoa ja samalla niin vaikeaa. Kuluttamiseen liittyy paljon ristiriitoja: pitäisi yhtä aikaa kuluttaa talous nousuun, olla trendikäs, löytää paras diili, suosia suomalaista, miettiä ympäristöasioita ja eettisyyttä sekä viettää Älä osta mitään -päivää.

Muoviton maaliskuu

Muovi on noussut päivän puheenaiheeksi. On mikromuovia, merien muovilauttoja ja muovien kemikaaleja. Myös Joutsenmerkki pohtii paljon muoviasioita, ja esimerkiksi Joutsenmerkityssä kosmetiikassa mikromuovi on ollut kielletty jo vuosia.

Näin voit sijoittaa Joutsenmerkittyihin sijoitusrahastoihin

Oletko kiinnostunut vastuullisesta sijoittamisesta? Ensimmäiset sijoitusrahastot ovat nyt saaneet pohjoismaisen ympäristömerkin eli Joutsenmerkin. Joutsenmerkin Terhi Uusitalo selvitti, miten sijoittaminen niihin onnistuu. Tässä vinkit käyttöösi.

5 tärkeää vastuullisen sijoittamisen kysymystä

Rahastosijoittajan työkalupakkiin kuuluu varainhoitajalle suunnattu kysymyslista, johon on liitetty myös vastuullisen sijoittamisen toimintatavat. Kysymyksiä on helppo esittää, mutta mitä niillä oikeasti haetaan ja miten vastauksia tulisi arvioida? Sijoittamalla Joutsenmerkittyyn rahastoon tärkeimmät vastuullisen sijoittamisen kysymykset ovat valmiiksi huomioitu.