Ravintoloille uudet kriteerit

Ravintolat voivat nyt hakea Joutsenmerkkiä uusien tiivistettyjen ravintolakriteerien mukaan tai vaihtoehtoisesti vanhojen kriteerien mukaan, jossa ravintoloiden vaatimukset ovat osana kokonaisuutta (hotellit, ravintolat ja kongressikeskukset).

Ravintoloille on päivitetty sähköinen hakemusapu uusien kriteerien mukaisesti (alkuun englannin- ja ruotsinkieliset). Sähköinen hakemusapu My Swan Account löytyy ravintoloiden kriteerisivulta.

Joutsenmerkitty ravintola käyttää runsaasti luomua, vastuullisia kaloja ja tuntee aina pääraaka-aineidensa alkuperän. Ravintolassa on aina tarjolla kasvisruokaa.  Raaka-aineiden hankinnassa  ja käytössä noudatetaan tiukkoja ympäristövaatimuksia. Ruokahävikin vähentämiseen on kiinnitetty  entistä enemmän huomiota. Lisäksi Joutsenmerkki edellyttää, että ravintola pyrkii aktiivisesti vähentämään jätemääriä ja vedenkulutusta.  Kriteereistä on poistettu energialaskentaa koskeva osa. Tällä muutoksella helpotetaan ravintoloiden Joutsenmerkin hakemista.